Foto: Shutterstock

8. septembrī tiks atsāktas bezmaksas veselības veicināšanas nodarbības vecākiem ar bērniem, kuras vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālisti.

Pēc vasaras brīvlaika bērni atgriežas intensīvajā pilsētas vidē un atsāk mācības skolā. Arī vecāki tiek aicināti papildināt zināšanas un piedalīties nodarbībās par bērna fizisko veselību un attīstību, garīgo veselību un tās veicināšanu, veselīga uztura principiem, dzimumattīstības jautājumiem. Ne vienmēr, vēršoties pie ārstiem slimību gadījumos, atliek laiks izrunāt visas neskaidrības, un arī internetā atrast patiesus un konkrētam gadījumam atbilstošus padomus nav vienkārši. Šīs nodarbības ir iespēja nepastarpināti, bez maksas saņemt saprotamas, uzticamas atbildes par bērnu veselību, saslimšanu profilaksi, veselības veicinošiem pasākumiem, norāda BKUS pārstāve Daiga Rauba.

Atbilstoši aktualitātēm septembrī vecākiem tiek piedāvātas šādas nodarbības:

8. septembris, no pulksten 10 līdz 14

Emocijas - to nozīme un regulācija. Kā tikt galā ar bērna emocijām? Bērni un atkarības. Lekciju vadīs Dr. Diāna Lapsa.

15. septembris, no pulksten 10 līdz 14

Bērnu skeleta attīstības īpatnības dažādos vecuma posmos. Kas jāzina katram vecākam par augoša bērna kājām? Kā es varu atpazīt, ka manam bērnam ir stājas traucējumi? Lekciju vadīs Dr. Jānis Upenieks.

19. septembris, no pulksten 15 līdz 17

Traumatisma profilakse - kā nesabojāt savu brīvo laiku. Lekciju vadīs Dr. Jānis Upenieks.

22. septembris, no pulksten 10 līdz 14

Fiziskās aktivitātes un to laikā gūtās traumas. Vecākiem par pirmo palīdzību traumu gadījumā. Lekciju vadīs Dr. Valdis Skotelis.

29. septembris, no pulksten 10 līdz 14

Bērna psihoemocionālā attīstība pirmsskolas un agrīnā skolas vecumā - normāla attīstība, bērna nervu sistēmas attīstības traucējumi. Pusaudžu periods - pusaudžu perioda attīstības īpatnības, emociju un uzvedības traucējumi pusaudžu vecumā. Lekciju vadīs Dr. Ņikita Bezborodovs.

Nodarbības tiek organizētas brīvā gaisotnē - vecākiem ir iespēja ne tikai klausīties ārstu prezentācijas, bet arī uzdot sev interesējošos jautājumus un iesaistīties diskusijās. Kamēr vecāki ir aizņemti lekcijās, bērni var piedalīties interaktīvās nodarbībās sociālā pedagoga pavadībā, spēlējot spēles un pildot tematiskus uzdevumus.

Nodarbības norisinās sestdienās un darba dienās BKUS telpās. Lai pieteiktos, vecāki aicināti zvanīt pa tālruņa numuru 29187561 vai rakstīt e-pastu: vinnijapukaskola@gmail.com

Nodarbības tiek īstenotas Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta "Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!" laikā. Projekts tika sākts pērnā gada septembrī, un tā noslēgums plānots šā gada 30. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!