29 gadus vecais Mārtijs O'Konors šā gada maijā saņēma Čepmena Universitātes diplomu. Pats fakts neraisītu apbrīnu, ja vien jaunais vīrietis nebūtu paralizēts, turklāt uz mācībām katru dienu viņu vadāja mamma, cītīgi visu konspektējot. Un par šo ziedošanos dēla labā arī mamma Džūdija O'Konora saņēmusi diplomu par augstskolas absolvēšanu.

Jaunais vīrietis piekalts ratiņkrēslam ir kopš 2012. gada, kad cieta smagā autoavārijā. Puiša sapnis bija mācīties, bet te pēkšņi visa dzīve sagriezās kājām gaisā. Mārtijs atzinis, ka viņam tad nebijis īsti virziena, kā dzīvot tālāk, jo viss laiks tikai veltīts fizioterapijas nodarbībām, vēsta daudzi mediji, tostarp "Nbcnews" un "Telegraph".

Bet tad puisis saņēmies, sapratis, ka vēlas sev garīgo izaicinājumu, lai pievienotu savai personībai kādu vērtību. Puisim izdevies iegūt finansiālo nodrošinājumu studijām, tāpat iegādāts speciāls klēpjdators, balss atpazīšanas programmatūra un nūja, ko ielikt mutē, lai ar to varētu rakstīt, tomēr lekcijās viņš nevarēja neko pierakstīt.

Un tad viņa māte Džūdija, kas ir pensionēta pamatskolas skolotāja, nolēma ziedoties dēla labā, lai būtu viņam atbalsts un galvenais palīgs izglītības iegūšanai.

Tagad studijas ir pabeigtas, un Džūdijai tika sagādāts pārsteigums. Universitātes vadība izsauca viņu, lai pasniegtu īpašu goda grādu par to, ka viņa cītīgi kopā ar dēlu apmeklējusi visas lekcijas un noklausījusies kursu. Goda grāds mammai piešķirts pēc Mārtija ierosinājuma, un to akceptēja arī augstskolas pilnvaroto padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!