Foto: Shutterstock

Rīgas Dzemdību namā siguldiešu Evitas un Sergeja Osipovu ģimenē 30. aprīlī pasaulē nāca šogad Latvijā jau otrie trīnīši – trīs meitenītes. Lai jauno ģimeni materiāli atbalstītu, Siguldas novada dome 18. maijā nolēmusi piešķirt vienreizējo pabalstu 4269 eiro apmērā. Savukārt valdība jau 10. maijā piešķīra ģimenei 8538 eiro lielu vienreizējo sociālo pabalstu ģimenei.

"Siguldas novada pašvaldībā jau kopš 2008. gada jaundzimušo ģimenes saņem vienu no lielākajiem jaundzimušo pabalstiem Latvijā – šobrīd pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka pabalsta apmērs ir 320 eiro par katru jaundzimušo mazuli, līdz ar to trīnīšu ģimenei no pašvaldības jau pienācās pabalsts 960 eiro apmērā, bet, izprotot, ka jaunajai ģimenei nepieciešams papildu atbalsts, Siguldas novada domes deputāti ir lēmuši par papildu materiālā atbalsta piešķiršanu kuplajai siguldiešu ģimenei, tādējādi kopējais pašvaldības pabalsts Osipovu ģimenei sasniegs 4269 eiro," norāda Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaundzimušie siguldieši ir otrie trīnīši, kas šogad piedzimuši Latvijā. Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011. un 2014. gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. Pērn Latvijā trīnīši piedzima trīs ģimenēs.

Savukārt vienreizējais sociālais pabalsts, ko piešķir Ministru kabinets, paredzēts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, materiālai atbalstīšanai, ņemot vērā to, ka sakarā ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!