Foto: Kora "Mozaīka" foto.

Rīgas Dzemdību namā šodien, 10. jūlijā, tika sveikti "Dziesmu svētku" bērni – Sigvards un Austra. Ciemos bija ieradušies Dziesmu svētku biroja pārstāvji un Dzemdību nama vadība. Mazo vārda brāli apsveikt ieradās lielā kopkora diriģents Sigvards Kļava, kurš atzina, ka vēsts par svētku laikā dzimušā mazā zēna vārda izvēli bijis viens no aizkustinošākajiem brīžiem Dziesmu svētkos.

Sigvarda mamma Līga ir Ķekavas jauktā kora "Mozaīka" dziedātāja (fotogrāfijā otrā no kreisās – red.). Sigvards mammas puncī devās svētku gājienā, piedalījās mēģinājumos Mežaparkā un arī koncerta ģenerālmēģinājumā. Bet svētdien, 8. jūlijā, gatavojoties doties uz noslēguma koncertu, Līga saprata, ka jādodas tomēr citā virzienā – uz Dzemdību namu. Sigvards nāca pasaulē minūti pirms noslēguma koncerta sākuma. Kora vadītāja Agnese stāstīja, ka ziņa par puikas piedzimšanu telefonos "iekritusi" īsi pirms Latvijas Valsts himnas dziedāšanas, un korim šis himnas izpildījums esot bijis īpaši saviļņojošs.

Sigvards vārdu patiešām ieguvis par godu diriģentam Sigvardam Kļavam, kurš noslēguma koncertā diriģēja koriem tik mīļo un nozīmīgo "Gaismas pili". Neskatoties uz nogurumu pēc svētkiem, diriģents atsaucās kora un Dziesmu svētku biroja aicinājumam un ieradās Dzemdību namā, lai sveiktu mazo vārda brāli un viņa mammu, informēja Dzemdību nama sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

Savukārt Austras māmiņa Rita kopā ar ģimeni bija devusies skatīties noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu. Koncerts gan noslēdzās nevis ar došanos mājās, bet gan ar braucienu uz Dzemdību namu, kur pasaulē nāca meitiņa Austra. Vecāki un meitiņa jau devušies mājup.

Par to, ka kādai koristei svētku laikā piedzimis mazulis, jau vēstījām, tikai iepriekš tika turēts noslēpumā, kas ir laimīgā mamma.

Sveicam no sirds!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!