Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar Jauniešu kultūras portāls "Jest" aicina vecāko pamatskolas klašu un vidusskolas skolēnus, kā arī kino interesentus, pievienoties lektoriju ciklam "Simtgades filmas skolu jaunatnei – dublis 2", kas norisināsies trīs seansos no šī gada oktobra līdz decembrim.

Lektoriju ciklā jauniešiem būs iespēja ne vien noskatīties trīs jaunākās latviešu filmas, bet arī klātienē tikties ar filmu režisoriem un noklausīties informatīvas lekcijas par to veidošanas procesu un mākslinieciskajām izvēlēm.

No oktobra līdz decembrim trīs lektorijos, iepazīstot daudzveidīgu žanru filmas no programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", jauniešiem būs iespēja paplašināt zināšanas par kino uzņemšanas aizkulisēm un radošo procesu filmu veidošanā Latvijā.

Lektoriju cikls sāksies 16. oktobrī ar Annas Vidulejas (pēc Anšlava Eglīša romāna veidoto) pārpratumu komēdiju "Homo Novus", kuras darbība risinās 20. gadsimta 30. gadu beigās Rīgas bohēmiskajā mākslinieku vidē. Sarunu ar filmas režisori Annu Viduleju vadīs Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas studente Kristiāna Šuksta.

Lektoriju cikls turpināsies 6. novembrī ar Dāvja Sīmaņa vēsturisko filmu "Tēvs nakts", kurā Artūrs Skrastiņš atveidos ebreju glābēju Žani Lipki. Sarunai ar Dāvi Sīmani no Amerikas Kino institūta Losandželosā pieslēgsies jaunais režisors Matīss Kaža.

Lektoriju cikls noslēgsies 6. decembrī ar filmas "Saule brauca debesīs" demonstrēšanu un jaunās kino entuziastes Adeles Pužules sarunu ar leģendāro Latvijas animācijas režisori Rozi Stiebru.
Lektorijiem var pieteikties skolēnu grupas ar skolotājiem. Cena par trīs lektoriju apmeklējumu (ieskaitot trīs filmu seansus) vienam skatītājam – 12 eiro. Pieteikt skolēnu grupas var, rakstot uz e-pasta adresi splendid@riga.lv vai pa telefonu – 67181145.

Apmeklēt lektorijus un iegādāties cikla abonementus ir iespējams arī individuāli. Tāpat, ja ir vēlēšanās, var iegādāties biļetes uz atsevišķiem lektoriju cikla seansiem. Biļešu cena, apmeklējot vienu pasākumu, ir pieci eiro. Biļetes būs iespējams iegādāties no 12. oktobra kinoteātra "Splendid Palace" kasē un mājaslapā. Plašāka informācija par lektoriju saturu un ekspertiem pieejama šeit un šeit.

Ar šo pasākumu kinoteātris "Splendid Palace" turpina jauniešu auditorijas kultūrizglītojošo projektu "Splendid Palace Jauniešu Kino akadēmija", piedāvājot kino notikumus un īpašas biļešu cenas. Sīkāk par kino akadēmiju vari uzzināt te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!