Foto: Publicitātes attēli
Svētdien, 19. novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ģimenes dienas programmu "Svētki Latvijai – svētki man".

Pulksten 12 un 15 paredzēta ekskursija mazajiem kopā ar lielajiem "Uzzini par Latvijas valsts sākumu un iepazīsti Latvijas dabas skaistumu!", bet no pulksten 11 līdz 16.30 būs nodrošināta radošā darbnīcā "Darinām apsveikumus Latvijai!", spēle "Saliec lielo puzli – Latvijas apceļošanas karti!", uzdevumi darba lapās "Meklējam atbildes!", iespēja apskatīt visu muzeju, kā arī ģimenes dienas īpaši draudzīgā ieejas maksa.

Pulksten 12 un 15 uz tematisku ekskursiju "Uzzini par Latvijas valsts sākumu un iepazīsti Latvijas dabas skaistumu!" tiks gaidīti bērni kopā ar pieaugušajiem. Ekskursijas gaitā, iepazīstot vērtīgas muzeja liecības un priekšmetus, kas stāsta par Latvijas valsts sākotni, apskatot unikālo Latvijas valsts dibināšanas notikuma vienīgo vizuālo liecību – Viļa Rīdzenieka leģendāro lielformāta kolorēto fotogrāfiju "Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī", paraugoties uz Latviju pāri laika priekškaram un uzzinot, kā 1920. un 1930. gados, ceļoja pa Latviju, ko varēja redzēt, pieredzēt, izbaudīt, iepazīstot nozīmīgus Latvijas kultūrvēsturiskos objektus un vietas, iepazīstot muzeja stāstus - vēl un vēlreiz varēs pārliecināties, ka Latvija ir bijusi un ir īpaša, lieliska vieta uz planētas – Zeme. Arī Raiņa vārdi ietiecas šodienā: "Mēs maza cilts, mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba".

No pulksten 11 līdz 16.30 ikviens būs aicināts piedalīties dažādās aktivitātēs. Radošajā darbnīcā "Darinām apsveikumus Latvijai!", varēs zīmēt un veidot savus apsveikumus Latvijai. Iesaistīšanās spēlē "Saliec lielo puzli – Latvijas apceļošanas karti!" sniegs jautrību un azartu dāvājošus brīžus katram atsevišķi vai visai ģimenei kopā. Tā rada kopā būšanas un izziņas prieku. "Pamodināt" meklētāja maņu būs iespēja, ņemot savās rokās Darba lapas "Meklējam atbildes!" ar apņēmību veikt tur iekļautos uzdevumus – meklēt un atrast.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ieejas maksu: 2,50 eiro; pensionāriem un studentiem – 1,50 eiro, skolēniem 0,50 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja bez maksas, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas.

Latvijas valsts svētku periodā muzejs piedāvā tematiskas ekskursijas "Latvijas valsts sākotne" (iepriekš piesakoties muzeja Komunikācijas darba nodaļā pa tālruņa numuru 67356676).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!