Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Radio 2 un fonda "Nāc līdzās!" sadarbībā tapis pasaku audio disks, kas veltīts bērniem ar īpašām vajadzībām. Šogad, valsts simtgades zīmē, bērniem būs iespēja klausīties iemīļotas latviešu tautas pasakas dažādu tautā pazīstamu cilvēku balsīs, ziņo fonda "Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga.

Pasakas ierunājusi fonda patronese eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Radio 2 ētera personības, tostarp, Baiba Palkavniece, Sandra Glāzupa, Gunārs Jākobsons un citi. Savas pasakas ierunājuši arī Latvijas Radio valdes locekle Sanita Dika-Bokeldere, LR2 direktors Armīns Ronis un fonda "Nāc līdzās!" bērni, jaunieši un vadītāja Sarma Freiberga.

Šis ir jau trešais audiodisks bērniem ar īpašām vajadzībām, kas tiek dāvināts Latvijas neredzīgo bibliotēkām, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Strazdumuižas internātvidusskolai neredzīgiem un vājredzīgiem bērniem, Bērnu klīniskās slimnīcas bibliotēkai "Saulaino dienu stūrītis" un citiem. 2016. gadā tapa Annas Sakses "Pasakas par ziediem", 2017. gadā – Imanta Ziedoņa "Blēņas un pasakas".

"Mums ir liels prieks, ka jau trešo reizi varam iepriecināt neredzīgo cilvēku un īpaši bērnu sirdis, dāvājot iespēju pirms miega vai jebkurā citā brīdī, kad nepieciešams uzmundrinājums, klausīties "Nāc līdzās!" un Latvijas Radio radīto pasaku disku. Katrā latviešu tautas pasakā slēpjas kāda gudrība, tās mums māca dzīves patiesības, tādēļ domāju, ka tās vērts lasīt un klausīties visos vecuma posmos," saka fonda "Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga.

"Ar katru gadu mūsu pulciņš audzis. Pirmajā gadā pasakas ierunāja LR2 ētera cilvēki, LR2 direktors Armīns Ronis un "Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga, bet muzikālos akcentus iespēlēja talantīgās "Nāc līdzās!" meitenes Maija Fogele un Līva Paula Paleja. Nākamajā gadā pasaku ierunāšanā jau iesaistījās daudzi Nāc līdzās bērni un jaunieši, bet šogad mūsu pulkam vēl pievienojās LR2 darbinieku bērni un Fonda Nāc līdzās! patronese Vaira Vīķe-Freiberga," stāsta projekta koordinētāja Latvijas Radio Nora Micpapa.

Arī par trešā diska vizuālo noformējumu rūpējusies māksliniece Vivianna Maria Stanislavska. Bet par diska muzikālo noformējumu parūpējušās fonda Nāc līdzās! dalībnieces Līva Paula Paleja un Maija Fogele. Viņas arī ierakstījušas dažādus muzikālos efektus flautas un saksofona spēles izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!