Foto: Shutterstock
Skolēnu vasaras brīvlaikā Rīgas bērni un jaunieši tiek aicināti iesaistīties brīvā laika aktivitātēs, kas tiek organizētas gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. Ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas apgūt dažādu sporta veidu pamatprasmes, apmeklēt treniņu nodarbības, iesaistīties turnīros, apgūt velosipēda drošas braukšanas noteikumus, iepazīt dažādu mākslas jomu specifiku, doties ekskursijās pa pilsētas apkaimēm, interesantām, neparastām vietām un piedalīties citos aizraujošos piedzīvojumos.

Minētos projektus ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu īsteno biedrības un nodibinājumi. Šādas aktivitātes tiek realizētas jau sesto vasaru un to mērķis ir nodrošināt Rīgas jauniešiem bezmaksas brīvā laika pavadīšanas iespējas vasaras brīvlaikā, sekmējot viņu fiziskās un radošās aktivitātes, vērtīborientāciju un aktīvu līdzdalību, portālu "Cālis.lv" informēja Rīgas domes Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Informācija, tostarp projekta apraksts, norises vieta un laiks, kā arī atbildīgās personas kontakti pieejama vietnē "E-skola.lv" sadaļā "Aktuāli". Brīvā laika aktivitāšu konkursu organizē un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ikviens bērns vai jaunietis, kurš vēlas piedalīties brīvā laika aktivitātēs, aicināts sazināties ar projekta īstenotāju pa tālruni vai e-pastu.

Piemēram, Brīvības ielā 197, Rīgā, visu augustu, katru dienu, izņemot svētdienas, bērniem trijās vecumu grupās tiks organizēti treniņi un sacensības pludmales tenisā. Divas stundas garie treniņi plānoti divas reizes nedēļā katrā vecuma grupā.

Projekta laikā ir ieplānotas divas vadošo Latvijas un ārzemju pludmales tenisa spēlētāju meistarklases, bet tā beigās dalībnieku starpā tiks organizēts turnīrs. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems godalgas un vērtīgas balvas, bet pārējie projekta dalībnieki –suvenīrus.

Savukārt Mežparkā notiks skriešanas treniņi kopā ar vispārējās fiziskās sagatavotības treneriem Rīgas bērniem un jauniešiem no divu līdz 15 gadu vecumam. Jaunākajiem bērniem treniņi notiks rotaļu veidā. Iepriekšēja sagatavotība vai pieredze nav nepieciešama. Treniņi notiks no pulksten 19 līdz 20 katru otrdienu un ceturtdienu laikā posmā no 14. jūnija līdz 30. augustam, izņemot 23. jūniju.

Biedrība "Cita Rīga" organizē projektu "Rīgas vēstures eksperimenti". Visas vasaras garumā Rīgas skolas vecuma bērniem un jauniešiem būs iespējams piedalīties 20 vēstures eksperimentos, kuru laikā tiks iepazīta pilsēta un tās attīstība no pilnīgi neierasta rakursa, kā arī izvēlētās tēmas ir ļoti specifiskas un maz zināmas. Pirmā projekta aktivitāte notiks jau 7. jūnijā, kad tiks aplūkoti Rīgā esošie novērošanas torņi.

Kopumā bez maksas bērniem un jauniešiem būs iespēja darboties 15 dažādos projektos, bet visa informācija pieejama vietnē "E-skola.lv".

Bez jau minētajām brīvā laika aktivitātēm, Rīgas bērniem un jauniešiem vasaras brīvlaikā ir iespēja piedalīties Rīgas pašvaldības atbalstītajās nometnēs, apmeklēt brīvā laika centrus un istabas pie izglītības iestādēm, kā arī doties uz Rīgas centrālās bibliotēkas filiālēm, lai piedalītos konkursos, viktorīnās un dažādos interesantos un saistošos pasākumos. Arī par šīm iespējām visu informāciju var atrast "E-skola.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!