Foto: PantherMedia/Scanpix
Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes no Rīgas līdz 31. oktobrim var vērsties sociālajā dienestā ar iesniegumu, lai saņemtu pabalstu izglītības ieguves atbalstam. Pabalsts ir vienreizējs un tas veido 35,57 eiro.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras ir deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei un kuru vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192,09 eiro katram ģimenes loceklim mēnesī.

Tāpat ģimenēm ir jāatbilst citiem kritērijiem, kuri minēti Rīgas domes saistošajos noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu, kā arī audzēkņiem, kuri mācās sociālās korekcijas klasēs, kuriem šis pabalsts tiek piešķirts bez vecuma ierobežojuma

Pabalsta mācību līdzekļu iegādei apmērs ir 35,57 eiro.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai viņa likumīgajam aizbildnim līdz šā gada 31. oktobrim ir jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā ar personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz rakstveida iesniegums un jāaizpilda ienākumu deklarācija.

Vairāk informācijas par to, kā saņemt pabalstus izglītības iegūšanai, vari iegūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!