Foto: Garijs Parravani

Trešdien, 10. oktobrī, kas ir arī vispasaules psihiskās veselības diena, "M Art Gallery" tika atklāta fotoizstāde "Estepatās", kuras mērķis ir runāt par jauno vecāku emocionālo veselību. Fotogrāfa Matīsa Markovska bildēs ir redzami vairāku sabiedrībā zināmu vecāku stāsti par to, ka bērna ienākšana ģimenē var ienest ne tikai daudz prieka un laimes mirkļus, bet likt saskarties ar pēcdzemdību depresiju.

Biedrības "Debesmanna" mērķis ir atbalstīt Latvijas sievietes un vīriešus, kuri saskārušies ar pēcdzemdību depresiju. Piecos gados paveikts daudz – organizētas vasaras nometnes ģimenēm, bezmaksas atbalsta grupas jaunajām māmiņām, sniegtas bezmaksas psiholoģiska un juridiska satura konsultācijas. Izveidota veiksmīga sadarbība ar vadošajiem speciālistiem Latvijā, rīkotas kampaņas un bezmaksas semināri, tapusi dziesma ''Kopā'', ko izpilda biedrības labi draugi – Normunds Pauniņš no grupas "Otra Puse" un Antra Stafecka, kā arī organizēts labdarības koncerts ar tādu pašu nosaukumu, stāsta Iveta Parravani, biedrības "Debesmanna" vadītāja.

Pēdējo piecu gadu laikā šī jau ir trešā informatīvā kampaņa, ko biedrība "Debesmanna" rīko tieši šajā zīmīgajā dienā, 10. oktobrī. Šogad informatīvās kampaņas un izstādes "Estepatās" patronese ir "Tonight" Ieva Cipruse. Bez Ievas foto izstādē piedalās arī Iveta Parravani, divu bērnu mamma, bloga "Viensplusviens" autore Laura Grēviņa, žurnāliste, blogere un fotogrāfe Aiga Zviedre, aktrise Madara Melne-Tomsone, divu puiku tētis un bērnu tiesību eksperts Lauris Bokišs, rakstniece Laura Vinogradova un projektu vadītājs, kas mīl braukt ar motociklu – Edgars Andersons.
Foto: Garijs Parravani

Informatīvā kampaņa un fotoizstāde ir tapusi, pateicoties tās dalībnieku brīvprātīgajam darbam un ziedojumiem.

Fotoizstāde "Estepatās" būs skatāma un klausāma (pie katras bildes katrs ir ierunājis savus dziļo stāstu, ko var noklausīties, vērojot bildi) līdz 31. oktobrim "M Art Gallery" Mūkusalas ielā 71, Rīgā (Rīga Plaza) un, iespējams, pēc tam ceļos pa visām Latvijas galerijām.
Foto: Garijs Parravani

Iveta Parravani, biedrības "Debesmanna" vadītāja:"Vai drīkstu teikt, ka lepojos ar mums visiem? Stāvēju zālē un kārtējo reizi sapratu, ka es neesmu viena. Mūsu ir daudz! Šajā izstādē es patiesībā esmu vismazākā daļa. Tās sirds un kodols ir visi līdzcilvēki, kuri piedalījās un iesaistījās tās tapšanā. Paldies visiem, kuri mums uzticējās. Joprojām un vienmēr – estepatās!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!