Foto: Shutterstock
Sākoties jaunajam mācību gadam, jaunu sezonu uzsāk arī "LIDO" Uztura skola, piedāvājot iespēju skolām pieteikt klases bezmaksas izklaidējoši izglītojošai programmai. Kopš projekta sākšanas savas zināšanas pilnveidojuši jau vairāk nekā 10 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas.

"Priecē, ka Latvijā veselīga un kvalitatīva ēdiena jautājums kļūst arvien populārāks – par to liecina arī skaitļi: nepilnu trīs gadu laikā Uztura skolā viesojušies vairāk nekā 10 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas. Mēs ceram, ka ar laiku Latvijā dzīvos veselīgākie cilvēki Eiropā," uzsver Rita Auziņa, AS "LIDO" valdes priekšsēdētāja.

Uztura skola izveidota 2014. gadā, un tajā interesantā un atraktīvā veidā zināšanas aicināti apgūt 1. līdz 12. klases skolēni, jo programma tiek pielāgota dažādām vecuma grupām. Aptuveni divas stundas garo nodarbību veido izzinoša filmiņa, interaktīva lekcija, diskusiju spēle, kopīga uzkodu pagatavošana, kā arī ekskursija uzņēmuma virtuvē, uzzinot interesantus faktus par garšīga un kvalitatīva ēdiena pagatavošanu. Katrs skolēns iegūst arī diplomu par dalību Uztura skolā un uztura rokasgrāmatu.

"Mūsdienu jauniešu mazkustīgais dzīvesveids kombinācijā ar neveselīgu uzturu veicina dažādas hroniskās saslimšanas, kā arī izraisa uzvedības un garastāvokļa maiņas un motivācijas trūkumu ikdienas darbos. Ēšanas kultūra un paradumi, kas veidojas bērnībā, vairumā gadījumu saglabājas visu dzīvi, tāpēc veselīga dzīvesveida pamatprincipu apgūšana šajā laikā ir ļoti būtiska. Īpaši svarīgi jau mazotnē parādīt pozitīvu piemēru – veselīgi ēst nozīmē ēst garšīgi, jautri un interesanti. To "LIDO" Uztura skolas programmā interesantā un aizraujošā veidā palīdzam apgūt skolēniem," aicinot rūpēties par bērnu veselību, stāsta Uztura skolas vadītāja, uztura speciāliste Alise Kindzule.

Uztura skolas nodarbības pieejamas katru darba dienu noteiktā laikā "LIDO" Atpūtas centrā (Krasta ielā 76, Rīgā). Pieteikšanās jāveic iepriekš, sazinoties pa tālruni vai e-pastu. Plašāka informācija par Uztura skolu un pieteikšanos pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!