Foto: Shutterstock

31. oktobrī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) organizē konferenci – domnīcu "Iespējas, izaugsme un drošība internetā un dzīvē", kas veltīta interneta drošības jautājumiem.

Vai internets ir vieta, kur "pazūd" bērni? Vai tas izmanto tevi, vai arī tu vari to izmantot? Kā lietot internetu kā instrumentu savu mērķu sasniegšanai? Kādas iespējas piedāvā virtuālā pasaule cilvēkiem, kuri veido savu karjeru tīmeklī? Lai runātu par šiem jautājumiem, uzklausītu aktuālākos ieteikumus un labās prakses piemērus, inspekcija aicina piedalīties domnīcā gan pedagogus, gan vecāko klašu skolēnus un citus interesentus.

"Virtuālajā pasaulē ienāk arvien jaunāki bērni. Ar to ir saistīti dažādi riski, taču bieži vien mēs internetu pārāk demonizējam un saskatām tikai slikto. Ja bērnam līdzās ir zinoši un ieinteresēti pavadoņi, internets piedāvā daudz labu iespēju. Konferencē mēs centīsimies akcentēt šo domu – meklēt un attīstīt iespējas pozitīvai interneta izmantošanai, tajā pašā laikā neaizmirstot arī par riskiem un drošību", norāda VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Konferencē gaidīti divi pedagogi un viens vecāko klašu skolēns no izglītības iestādes. Reģistrēties konferencei iespējams šeit.

Konference notiks 31. oktobrī viesnīcā "Tallink Hotel Riga", Elizabetes ielā 24, Rīgā. Tās sākums pulksten 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!