Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 6. oktobrī, Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" atklāts Latvijā vienīgais rotaļu laukums bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem. Projekts tika sākts pagājušajā gadā, kad centra "Vaivari" attīstības fonds uzsāka līdzekļu vākšanu rotaļu laukuma būvniecībai.

Pateicoties privāto sponsoru atsaucībai un "Rietumu bankas labdarības fonda" ziedojumam, projekts ir pabeigts un no 6. oktobra gan rehabilitācijas centra bērni, gan arī apkārtnes bērni ar kustību traucējumiem varēs rotaļāties un priecāties kā ikviens bērns bērnībā. Rotaļa laukuma izveidei saziedoti 52 205 eiro.

"Mēs esam ārkārtīgi priecīgi un laimīgi par veiksmīgi pabeigto projektu un pateicīgi par fonda ieguldīto darbu, lai šo ideju un sapni īstenotu. Izveidotais rotaļu laukums ir vēl viens solis bērnu rehabilitācijas procesa nodrošināšanā, lai īstenotu ideju par ārstniecības un rehabilitācijas procesa pēctecīgumu.

Rehabilitācijas mērķis ir padarīt dzīvi daudzveidīgāku un interesantāku, neraugoties uz dažādiem veselības ierobežojumiem. Piemēram, tik ikdienišķa un pašsaprotama bērnības rotaļa kā šūpošanās šūpolēs tagad būs pieejama arī bērniem ratiņkrēslā. Paldies atbalstītājiem par atsaucību un liels paldies mūsu fonda bērnu projektu patronesei Ivetai Vējones kundzei – par nesavtību un vēlmi palīdzēt bērniem radīt vidi, kurā aizraujoši dzīvot katru dienu," saka Anda Nulle, NRC "Vaivari" vadītāja.

NRC "Vaivari" ik gadu rehabilitāciju saņem ap 2000 bērnu ar iedzimtiem vai iegūtiem funkcionēšanas traucējumiem. 2015. gadā tas bija 2021 bērns. No tiem vecumā līdz 14 gadiem – 1644 , vecumā no 15 līdz 18 gadiem – 377.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!