Foto: Shutterstock
Slims bērns – tās ir lielas bailes un stress jebkuram no vecākiem. Ikviena mamma ir gatava paveikt iespējamo un neiespējamo, lai tikai viņas bērns nesaslimtu, vienmēr būtu vesels un priecīgs.

Ir bērni, kuri slimo reti. Bet ir arī tādi, kuri nepārstāj šķaudīt un klepot, kuriem vīrusi burtiski pielīp kā dadži. Kādēļ gan tā notiek? Kā uzsver pediatri "Woman-rules", vienkārši dažiem bērniem imunitāte ir spēcīgāka, bet citiem – vājāka. Kā stiprināt bērna imunitāti? Pastāv gana daudz tautas metožu, gan arī medicīnisku veidu. Bez šiem veidiem šoreiz aicinām pievērst uzmanību vienam ne mazāk svarīgam faktoram – vecāku attieksmei pret bērnu un viņa veselību. Proti, pētījumi ir pierādījuši, ka daudz spēcīgāka ir imunitāte tiem bērniem, kuru vecāki nav pārāk ieciklējušies uz atvašu veselību. Lūk, te būs daži bērna imunitātes ienaidnieki, no kuriem būtu vēlams pakāpeniski atbrīvoties!

Sterilitāte

Jā, tīrība ir ne mazāk svarīgs nosacījums labai veselībai. Taču bez fanātisma! Ja bērns tiks turēts pilnīgā sterilitātē, nemitīgi mazgāts un berzts mājoklī itin viss, gludināts katrs bērna autiņš, nemitīgi pārmazgātas rotaļlietas, līdzko tās nokritušas uz grīdas, un izsaukts ārsts, tiklīdz bērns nogaršojis sniegu, tad bērna organisms izrādīsies absolūti negatavs satikties ar baktērijām un vīrusiem, kuri viegli un brīvi var pie viņa nokļūt.

Par to, kādēļ katru dienu bērnam nav jāiet vannā, lasi šeit, bet par sterilas vides bīstamajiem faktoriem lasi šeit.

Pārkaršana

Ja bērns pastāvīgi atrodas siltumnīcas apstākļos, viņš itin viegli saaukstēsies jau pie vieglākās vēja pūsmas. Centies bērnu ģērbt tā, lai viņš justos komfortabli. Aktīvu bērnu nebaidies apģērbt nedaudz vieglākās drēbītēs nekā pati sevi, bet mierīgas dabas bērniņam uzvelc par vienu kārtu vairāk nekā sev.

Ieteikumus, kā ģērbt bērnu rudenī, atradīsi šeit.

Stress

Nepatīkamas emocijas ļoti spēcīgi samazina organisma spējas pretoties infekcijām. Labāk radi vairāk patīkamu pārsteigumu, jo, redz, prieks un laime ir kā vakcīna pret slimībām!

Ko nodara stress bērna imunitātei, uzzini šeit.

Deguna skalošana, smērēšana ar pretvīrusu ziedēm un kakla skalošana profilaktiskos nolūkos

Tādā veidā tu samazini gļotādas aizsargfunkcijas, liedzot iespēju organismam pašam aizsargāties no vīrusiem un baktērijām.

Pediatra un homeopāta skatījumu par bērnu biežu slimošanu atradīsi šeit.

"Lietderība" ar spēku

Labāk lai bērns neapēd to veselīgo burkānu, kas peld zupas šķīvī, nekā likt viņam asarainām acīm sēdēt pusstundu pie šķīvja. No stresa, ko bērnam var radīt šis nelaimīgais burkāns, viņa imunitāte netiks spēcināta. Atceries, ka labvēlīga ietekme tiek radīta tikai tad, ja process tiek darīts ar prieku.

Par to, ko nedrīkst bērniem piespiest darīt, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!