Foto: Shutterstock
9. septembrī Vērmanes dārzā, Rīgā, ar dažādām aktivitātēm tiks svinēta Tēva diena.

Šajā dienā ap pulksten 12 sāksies svinīgais gājiens no Brīvības pieminekļa, un tā priekšgalā muzicēs Zemessardzes orķestris. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā, kur svētki parkā turpināsies līdz pulksten 17. Ieeja un aktivitātes festivālā būs bez maksas, un to organizē vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Svētku mērķis ir Latvijas ģimenēs stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tēviem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tētu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā.

Vērmanes dārzā gaidāms gan koncerts, gan dažādas aktivitātes visai ģimenei – stafetes, eksperimenti, izzinoši priekšnesumi un spēles, radošās darbnīcas, lāzerkaujas un brīvdabas boulings, dabas sporta zāle, degustācijas un pat dinozauri.

Īpaši jaunajiem vecākiem darbosies atpūtas zona pašiem mazākajiem, kur varēs ne tikai nomainīt autiņbiksītes, bet arī degustēt mazuļiem paredzētus ēdienus. Savukārt vecvecāki – jo īpaši tie, kas laulībā dzīvo jau vairākus gadu desmitus, – aicināti apmeklēt ģimeņu godināšanas kvartālu, kur valsts iniciatīvas "Latvijas Goda ģimenes gads" īstenošanas gaitā būs īpaši pāriem veidota brīvdabas fotostudija, kurā varēs nofotografēties un savu foto saņemt uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!