Tikai minūti garš, bet tik spēcīgs videoklips, ka burtiski uzspridzinājis sociālos tīklus. Video kā sociālā reklāma, mudinot adoptēt bāreņus, tapis Norvēģijā pēc valsts iestāžu pasūtījuma. Reklāma ir tik aizkustinoša, sirsnīga un vienlaikus tik vienkārša tehniskajā izpildījumā, ka to viens otram pārsūtījuši tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

Sižets risinās skolā, mācību klasē. Skolotāja bērniem piedāvā kaut ko uzkost, un visi bērni, izņemot vienu, ar prieku tver pēc savām uzkodu kastītēm, lai mielotos ar vecāku sagatavotiem gardumiem. Bet vienam puikam šis mazais pārtraukums sagādā vien mocības – arī viņš, lai neatšķirtos no klasesbiedriem, izņem savu kastīti, bet jau iepriekš zina, ka tā ir tukša. Redzams, ka bērns ir bārenis un neviens viņam līdzņemšanai uz skolu sviestmaizītes vai augļus kastītē nav ielicis.

Zēns palūdz skolotājai aiziet uz tualeti. Viņš lēnām iet pa gaiteni, apzināti velkot laiku, padzeras ūdeni no krāna, skumīgi palūkojas ārā pa logu, un atkal atgriežas klasē. Jau grasoties savu tukšo kastīti ielikt atpakaļ mugursomā, pēkšņi zēns konstatē, ka tā ir pilna. Atverot kastīti, zēns ierauga vīnogas, maizītes, sagrieztus burkānus un daudz ko citu.

Un tagad pats aizkustinošākais brīdis – zēns iepazīst kastītes saturu un lēnām, ar pārsteigumu, vēro klasi. Daži bērni izliekas, ka neko nezina, bet video tomēr var pamanīt, ka starp viņiem ir bērni, kuri ar klasesbiedru dalījušies, kamēr viņš bija izgājis no klases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!