Daži mājās pieejami nieciņi un piecas minūtes brīvā laika – lietas, kas nepieciešamas, lai bērns pats mājās izgatavotu kluso telefonu jeb aparātu, kura lietošanai nav nepieciešama elektrība.

Portāls "Cālis" sadarbībā ar LMT piedāvā noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz raidījumā tiek pētīta skaņa un praktiskā eksperimentā iemācīts izgatavot "viedtālruni".

Tev būs nepieciešama gara aukla, divas glāzītes un tievs kociņš. Šo telefonu vari pagatavot nieka piecās minūtēs, kā darbarīku izmantojot tikai šķēres. Kā to paveikt, skaties video!

Jaunajā "ZinZINOO" sērijā ir iespēja noskaidrot, kas ir skaņa un kā tā rodas. Kā arī – kāpēc kosmosā valda pilnīgs klusums un kā cilvēki iemācījušies skaņu pārvietot lielos attālumos. Vai zināji, ka skaņa ir vibrācijas vilnis, kas var kustēties gaismā, šķidrumā vai cietās vielās? Vai zini, kā skaņa pārvietojas? Par to visu uzzini raidījumā! Tāpat mazie raidījuma eksperti šoreiz var klausīties un novērtēt dažādus Latvijā un pasaulē populārus skaņdarbus.

Raidījumu "ZinZINOO" veido Zinātkāres centra "Zinoo" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties "ZinZINOO" arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!