Ķīnā, Čendu pilsētā Šičuaņas provincē, 2. jūlijā 17 lielveikalos pulcējās vairāk nekā divi tūkstoši zīdaiņu, lai mērotos spēkiem rāpošanas sacensībās, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Sacensības neiztika bez maziem kurioziem, piemēram, aizmigušiem un no trases nogājušiem dalībniekiem.

Dalībnieku vecums sacensībās variēja no sešiem mēnešiem līdz pat pusotram gadam. Neskatoties uz to, ka šis bija ģimenisks pasākums pozitīvā atmosfērā, par adrenalīna devu sūdzēties nevarēja.

Vairākas ģimenes uz šo pasākumu bija mērojušas lielus attālumus, kā arī nokomplektējušas veselu atbalsta komandu. Mazuļu motivēšanai tika izmantotas viņu mīļākās rotaļlietas, tāpēc rāpošana uz priekšu noritēja vēl ašāk un veiklāk nekā ikdienā.

Sacensību laikā neizpalika arī dažādi kuriozi, piemēram, vienam no mazuļiem it nemaz neinteresēja rotaļlietas, tāpēc tēvs nolēma mazo ķiparu saukt uz priekšu ar kabatas lakatiņu palīdzību. Tēvs arī piebilda, ka mazajam rotaļlietas īsti nepatīkot, tāpēc viņš arī ikdienā cenšas rast citas alternatīvas.

Daži no mazuļiem tā apjuka rotaļlietu pasaulē, ka sāka rāpot nepareizajā virzienā, gribot apskatīt, kas interesants ir kaimiņa mantu lādē. Viens no dalībniekiem izraisīja kārtīgu smieklu jūru visā lielveikalā – mazulis izdomāja sacensību laikā nedaudz nosnausties un turpat trases vidusdaļā iemiga.

Distances garums, kuru mazajiem vajadzēja veikt, bija 10 metri, taču vidējais rāpošanas ilgums – nedaudz vairāk kā divas minūtes. Lielākā aizķeršanās bija saistīta ar uzmanības novēršanu, jo reizēm zīdaiņiem interesantāk šķita paskatīties apkārt, nevis rāpot uz priekšu.

Rāpošanas sacensības tiek rīkotas, lai uzlabotu zīdaiņu koordināciju, kā arī attiecības starp mazuļiem un vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!