Foto: Shutterstock

Mūsdienās iepirkšanās centri vairs nav tikai veikali vien, kuros iegādāties sev nepieciešamās preces. Tie ir kļuvuši par atpūtas vietām ģimenēm, un ir veidoti kā izklaides un atpūtas vietas. Tomēr reizēm, ja ģimenē ir mazi bērni, laiks, ko pavada iepirkšanās centros var kļūt par galvassāpēm.

Tirdzniecības parka "Alfa" eksperti dalās ar zelta likumiem, kas ļaus ģimenēm apvienot lietderīgo ar patīkamo, mierpilnā un priecīgā atmosfērā baudot laiku iepirkšanās tūrēs.

Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks

Sen zināms fakts, ka uz veikalu nedrīkst iet izsalcis. Tas ne tikai liks būt īgnam un neapmierinātam, bet var arī novest pie nevajadzīgiem un impulsīviem pirkumiem, kas, pirmkārt, nav ekonomiski.

Plāno savu laiku un vajadzības

Pirms došanās veikalu tūrē, jāizstrādā plāns, kur vēlies doties un ko ir nepieciešams nopirkt. Tas ļaus konstruktīvi vadīties un izpildīt iecerētās lietas.

Veido iepirkumu sarakstu

Veidojot iepirkumu sarakstu, ir svarīgi apzināties savas prioritātes un vajadzīgākās lietas, kas ļaus justies brīvāk, redzot, kā svarīgākie pirkumi tiek izsvītroti no saraksta.

Izvēlies preci prātīgi un uzmanīgi

Apģērbu iegādē steigai nav vietas. Ir jāizvērtē apģērba kvalitāte un jāuzmēra vairāki izmēri, lai atrastu savējo un justos tajā ērti. Lai kā reizēm negribētos pavadīt laiku pielaikošanas kabīnē, tas ietaupīs tavu laiku, jo nebūs jāatgriežas veikalā.

Foto: Shutterstock

Iesaisti bērnus budžeta plānošanā

Bērniem varat piešķirt naudas summu, kas plānota rotaļlietu un spēļu iegādei, tādā veidā tas veicinās viņus plānot un rēķināt. Tā būs kā spēle mazajiem, kad veikalā tiem būs jāizvēlas mantas, kuras tie vēlas un kuras tiem sanāk nopirkt par piešķirtajiem līdzekļiem.

Paņem pauzes, iepriecinot bērnus

Veikalu "maratonā" neaizmirsti atsvaidzināt bērnu prātus un interesi. Labs veids, kā to izdarīt, ir ievest bērnus sporta preču veikalā, jo tajos ir interesants sporta inventārs un spilgtas krāsas, kas piesaistīs bērnu uzmanību. Tāpat arī vari ieiet zooveikalā, kurā ikviens bērns priecāsies sasveicināties ar tajā mītošajiem zvēriņiem, putniņiem un zivtiņām.

Sadalieties grupās

Lai tiktu apmierinātas visu ģimenes locekļu intereses un nevienam nekļūtu pārāk garlaicīgi, ieteicams sadalīties "interešu grupās". Piemēram, tēvs ar dēlu var doties nopirkt sev vajadzīgo preci un mamma ar meitu var doties savos meklējumos. Pastāv arī iespēja bērnus atstāt atrakciju parkā, kuri bieži sastopami iepirkumu centros, lai vecāki varētu mierīgi veikt vajadzīgos pirkumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!