Foto: Shutterstock
Katru gadu no 1. līdz 7. augustam pasaulē atzīmē Pasaules zīdīšanas veicināšanas nedēļu, un Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācija organizēs arī bezmaksas zīdīšanas lekcijas, kas notiks Mārupē, Siguldā un Liepājā.

Mārupē bezmaksas zīdīšanas lekcija notiks "Mammu pitstopā" 1. augustā no pulksten 13 līdz 15, tēma – zīdīšanas ieguvumi mammai un bērniņam.

Pirmpiens un "īstais piens" – vai piens būs uzreiz pēc bērna piedzimšanas? Kas notiek pirmajās pēcdzemdību dienās? Veiksmīgas zīdīšanas uzsākšanas 10 soļi – mammas komforts, pozas, satvēriens un zīdīšanas biežums. Mazās un lielās problēmas – sāpes, krūtsgalu formas, piena krīzes, svarā ņemšanās un krišanās u.c. Palīdzības meklēšana un iespējas, to visu varēs uzzināt lekcijā Mārupē, Lielā ielā 19 – 3K. Pieteikšanās: anete@mammupitstops.lv, tālruņa numurs 25401011.

Savukārt Siguldā lekcija notiks 3. augustā no pulksten 12 līdz 13.30. Uz to aicināti gan topošie, gan jaunie vecāki, lai rastu atbildes uz saviem jautājumiem par un ap zīdīšanu; paustu viedokli, kas būtu jāuzlabo (sadarbība, informācija, jauno vecāku atbalsts utt.).

Nodarbību vadīs sertificēta zīdīšanas konsultante un praktizējoša dūla apmācībā Anita Oļukalna. Dalība: ziedojums. Interesenti tiek aicināti pieteikties līdz 2. augusta pulksten 12, zvanot 29218948 (Anita) vai anita.olukalna@gmail.com Tikšanās notiks Veselības profilakses centra "Malus" telpās, Pulkv. Brieža ielā 69.

Liepājā bezmaksas zīdīšanas lekcija norisināsies 8. augustā. Tā būs 2,5 stundu gara nodarbība topošajiem vecākiem un zīdaiņu vecākiem "Zīdīšana – teorija un prakse", kurā topošie vecāki un zīdaiņu vecāki saņems informāciju par zīdīšanas priekšrocībām, zīdīšanas sākšanu, rīcību problēmsituācijās, zīdīšanas pozām, mātes uzturu un krūšu kopšanu u.c. Būs iespēja uzdot jautājumus un risināt konkrētajai mammai un bērnam aktuālas problēmas.

Lektore – zīdīšanas konsultante Līga Vasara-Brakmane. Pieteikšanās obligāta, zvanot pa tālruņa numuru 20078475. Norises vieta: Liepāja, Siena iela 10.

Nākamnedēļ arī portālā "Cālis" būs atrodami vairāki raksti par zīdīšanu, par to, kā vairot mātes pienu, kāpēc tas ir tik svarīgs mazuļa attīstībā un citi. Šeit, "Cālis" forumā, tu vari uzdot savus jautājumus par zīdīšanu, saņemot atbildes no zīdīšanas konsultantēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!