Foto: Shutterstock
Sestdien, 4. augustā, no pulksten 11 līdz 14 Ziedoņdārzā, bet no pulksten 16 līdz 19.15 Uzvaras parkā notiks Ģimenes sporta dienu augusta seriāls.

Rīgas domes Labklājības departaments projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!" īstenošanas gaitā aicina ikvienu piedalīties Ģimenes sporta dienu augusta pasākumos. Kopumā augustā tiek plānoti pieci pasākumi, kuri norisināsies dažādos Rīgas parkos un visas aktivitātes ir bez maksas.

31. jūlijā Ģimenes sporta dienu atklāšanas pasākumā, Māras dīķa parkā, piedalījās 128 dalībnieki, kuri varēja piedalīties 10 dažādās sportiskās aktivitātēs. Ikvienam dalībniekam tika izsniegta rezultātu kartīte, kurā sporta speciālisti pie katras aktivitātes atzīmēja rezultātu. Izpildot pirmās sešas aktivitātēs, sporta dienu dalībnieki, saņēma piemiņas balvas, bet aktīvākie sporta dienu dalībnieki, izejot visas 10 aktivitātēs reģistratūrā saņēma balvas.

Visas sporta dienu aktivitātes ir piemērotas dažādiem vecumiem un fiziskās sagatavotības līmeņiem. Klīnikas "Piramīda" un biedrības "Veselībai un attīstībai" sporta speciālisti skaidro, kā pareizi izpildīt vingrinājumus, stāsta par katra vingrinājuma nozīmi un ietekmi uz cilvēka organismu.

Ģimenes sporta dienu laikā pirmo reizi notiek "Lecamauklu čempionāts", kurā sacentīsies visi sporta dienu dalībnieki. 31. jūlija pasākumā lēcienos ar lecamauklu tika uzstādi pirmie rekordi – 146 lēcieni minūtē. Savukārt visjaunākā dalībniece lēcienu disciplīnā bija tikai četrus gadus veca. Visus dalībnieku lēcienus skaitīja un laika kontroli veica Latvijas olimpietis Kristaps Zvejnieks, kas uzmundrināja ikvienu dalībnieku, kas izpildīja šo it kā no skata vienkāršo, bet tomēr ne tik vieglo disciplīnu. Kāds lēcienus ar lecamauklu izpildīja pirmo reizi, kāds pēc vairāku gadu pauzes, citiem nācās atzīt, ka tā bija garākā minūte viņu mūžā.

Ģimenes sporta dienas sniedz iespējas, lai bērni kopā ar vecākiem izmēģinātu dažādus sporta veidus un kopīgi cīnītos par sportiskās ģimenes titulu. Ģimenes sporta dienās ikviens var izmēģināt regbija spēles metienus, iziet florbola šķēršļu joslu, sacensties frisbija/lidojošā šķīvīša distancē, uzspēlēt neparasto badmintonu vai vārdu volejbolu.

Ģimenes sporta dienām ir olimpiska devīze – "Galvenais ir piedalīties!" Vēlēšanās aktīvi un interesanti pavadīt kopīgo laiku ar ģimeni ir galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos. Pēc sporta dienām daudzas aktivitātes varēs turpināt spēlēt ar ģimeni vai draugiem arī citos atpūtas brīžos.

Sīkāka informācija par ģimenes sporta dienām un citām projekta aktivitātēm pieejama mājaslapā "Veseligsridzinieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!