Foto: Publicitātes attēls
No 20 jaunajiem biedrības "Dr. Klauns" sagatavotajiem jaunajiem kolēģiem Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Ventspilī darbu svinīgi uzsākuši vēl divi dakteri Klauni, pievienojoties četrus gadu pieredzes bagātajai Dr. Džozefīnei.

Dakteris Klauns šajā slimnīcā darbojas jau kopš 2013. gada. Šajā laikā projekts "Dr. Klauns" guvis plašu atsaucību, un kustība ir ievērojami paplašinājusies, līdz ar to Ventspils slimnīcā būs jau trīs dakteri Klauni.

Dakterus Klaunus sveikt bija ieradušies gan slimnīcas vadība un dakteru klaunu jaunie kolēģi – mediķi, gan Ventspils pilsētas domes pārstāvis.

Ventspils slimnīcas valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis sveica dakterus Klaunus ar darba gaitu uzsākšanu Ventspils slimnīcā, novēlot, lai prieks un gaišās domas, kādas ir darbu uzsākot, viņus nekad nepamestu, un dakteri Klauni tās spētu nodot mazajiem pacientiem.

Arī slimnīcas Pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola sveica dakterus Klaunus, novēlot smaidīt pašiem, tā palīdzot ātrāk atveseļoties mazajiem pacientiem un ļaujot dakteru Klaunu smaidiem ceļot pa visu Ventspili.

Ventspilī visbagātākā pieredze daktera Klauna darbā ir Rebekai Arhipovai, kura Ventspils slimnīcā darbojas no paša medicīnas klaunādes programmas Latvijā sākuma un ir viena no pirmajiem projekta "Dr. Klauns" kvalifikāciju ieguvušajiem dakteriem Klauniem. Rebeka stāsta, ka pirmo reizi par projektu dzirdējusi televīzijā, un šī kustība likusies ļoti interesenta, tādēļ viņa nolēmusi pieteikties dalībai projektā.

Daktera Klauna darbs ir ļoti atbildīgs, jo jāprot atrast kontakts gan ar medicīnisko personālu, gan mazajiem pacientiem. Rebeka atklāj, ka sākotnēji bijis salīdzinoši grūti strādāt, jo saskārusies ar neizpratni no ārstu puses, tomēr ar laiku medicīniskais personāls ir sapratis, ka dakteris Klauns var atvieglot viņu darbu, novēršot mazā pacienta uzmanību procedūru laikā un palīdzot bērniem tikt galā ar bailēm un stresu.

Jaunie Ventspils Dakteri Klauni - Aiga Jarute un Inta Lapsiņa atzīst, ka projekta ideja, tās nesavtīgums un iespēja palīdzēt tiem, kam ir grūti, uzreiz likušies saistoši, tāpēc viņas izlēmušas iesaistīties biedrības "Dr. Klauns" īstenotajā programmā. Izturot nopietnu jauno dakteru Klaunu atlasi, apgūstot nepieciešamo pusgada mācībās, Aiga un Inta ir gatavas aktīvi darboties Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā - kopā ar Rebeku veidot Ventspili vēl draudzīgāku bērniem un vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!