Foto: Publicitātes foto

Jau trešo gadu pēc kārtas Zunda kanāla teritorijā "Pigeon-bridge" sadarbībā ar augstskolu RISEBA organizē plašu programmu Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" gaitā. Šogad tas notiks 10. septembrī no pulksten 20 Arhitektūras un mediju centra "H2O 6" telpās, (Durbes ielā 4, Pārdaugavā) un par pasākuma galvenajiem elementiem ir izvēlēti cilvēks un tehnoloģijas. Pasākumā ieeja ir bez maksas.

"Imagine H2O 6" ir kā spēle, kā smalka ķirurģija ar cilvēku un tehnoloģijām. Tā būs dokumentācija, kas ar jaunām skatuves mākslas formām iepazīs un izvērtēs, cik pilnīgi ir iespējams izprast pasaulīgus procesus un lietu attiecības. Šoreiz ļausim priekšmetiem runāt, bet sev iespēju klausīties un pieredzēt. Zivju un cilvēku dialogi instalācijā un radošajās darbnīcās, "Multenkulten" bērnu animācijas filmas, zviedru aktiera Igija Londa Malmborga (Iggy Lond Malmborg) mono viesizrāde "k ļ ū m e" (b o n e r) un "Verdošās dejas" (DJ Mixmaster AG un grupa MMMM) būs jauns pieskāriens mūsu dzīves norisēm.

Pasākumi bērniem un pieaugušajiem ilgs līdz pulksten 23, informē to organizatori.

Instalācija un radošā darbnīca "Zivju un cilvēku dialogi" un "Multikulten" bērnu animācijas filmas ieskatīsies brīnumainā zemūdens pasaulē, kas šķiet tik vitāla, apbrīnojoma un pasakaini skaista. Ja lielāko daļu zemeslodes sedz ūdens, tad iespējams galvenās šīs planētas iemītnieces ir mūsu priekšteces un vecmāmiņas – zivis. Mūsu, zivju divkājaino mazbērnu, dzīves ir kļuvušas tik daudz vienkāršākas un piepildītākas, kopš ikdienā ir parādījušās tehnoloģijas, tomēr cik daudz tajā pašā laikā arī lieku izmešu ir parādījies? Vai šī straujā attīstība ir mainījusi mūsu priekšgājēju – zivju –ikdienu un vai mums būtu nepieciešams par to interesēties?

"Ielūkosimies maģiskajā zemūdens pasaulē un aci pret aci sastapsimies ar savām attālajām radiniecēm, zemūdens iemītniecēm. Pasākuma laikā ikviens varēs piedalīties zivju ikdienā un apjautāties, kādas izmaiņas mūsu paradumos ir ietekmējušas šīs senās, graciozās zemūdens iemītnieces un to maģiski skaisto dzīves vietu," stāsta pasākuma organizatori.

"Pigeon-bridge" ir laikmetīgās skatuves mākslas producentu kompānija, kas regulāri un apzināti strādā nevalstiskajā sektorā, kopā ar māksliniekiem un mākslas profesionāļiem rada alternatīvu iespēju izpausties mūsdienīgās un laikmetam aktuālās izteiksmes formās un valodās. Pēc savas būtības tā ir kā platforma, kas rosina kultūras daudzveidību un veicina jaunu sadarbības formu attīstību. "Baltā nakts" 2014 atklāja kosmosa pasauli pasākumā "Space.Out" ar franču mākslinieka Žeralda Kurdiana viesizrāde "1999", savukārt 2015. gadā svinēja "Zunda ciema svētkus – "Zundas sādža" – kopā ar Multenkulten, mūziķiem no Latvijas un Austrijas viesmāksliniekiem "united sorry" un "Theatre im Bahnhof" ar izrādi "No, Nothing!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!