Foto: Publicitātes foto

Visas konkursam pieteiktās fotogrāfijas tika izvērtētas un labākās no tām ir publicētas portālā "Cālis" balsojuma lapā skatītāju vērtēšanai.
Līdz 19. oktobrim notiks balsojums, lai noskaidrotu, kurš pēc portāla ''Cālis'' lasītāju domām ir skaistākā foto autors. Tādēļ seko līdzi balsojumam un aicini arī savus draugus tevi atbalstīt. 20. oktobrī tiks paziņots uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs ekskluzīvu iespēju pavadīt nakti koku galotnēs – atpūtas mājā "Čiekurs" pie Niniera ezera.

Izvēlēties savu favorītu un nobalsot par konkursa uzvarētāju tu vari šeit.

Pieteikties konkursam varēja ikviens, atsūtot fotogrāfiju, kurā iemūžināts, ko cilvēkam nozīmē sakopts mežs. Vai tā ir kvalitatīva priežu audze, kurā rudenī sēņot, vai tā ir jaunaudze, kurā ogot un novērtēt, kā rodas jauns mežs? Varbūt tā ir mežā iekārtota pastaigu taka, sakopta atpūtas vieta vai vienkārši saimnieka kopts un izstaigājams kvalitatīvs mežs? Fotogrāfijām bija jāpievieno arī neliels apraksts par to, kas attēlā redzams, iedvesmojot citus rūpēties par mežu, novērtējot īpašnieku ieguldījumu un rūpes.

Konkurss ir pierādījis, ka Latvijā ir simtiem mežu īpašnieku un vienkārši dabas cienītāju, kuriem mežs nozīmē daudz vairāk nekā tikai vietu, kur sēņot, ogot vai atpūsties.

Par balvu:

Kā jau minēts, viens laimīgais uzvarētājs, kurš balsojumā iegūs vislielāko atzinību, balvā saņems ekskluzīvu iespēju izbaudīt nakti koku galotnēs atpūtas mājā "Čiekurs" pie Niniera ezera Cēsu novadā.

Starp koku galotnēm izbūvētā atpūtas māja atrodas sešus metrus virs zemes. Viesu rīcībā ir ezers, bezvadu internets, gaisa kondicionētājs, privātā autostāvvieta, grils, velosipēdu noma, burbuļvanna, sauna, un ir pieejamas daudzas un dažādas citas aktivitātes.

Vairāk par balvu: http://www.majakokos.lv/atputa/

Organizatori sazināsies ar konkursa uzvarētājiem par balvas saņemšanu.

Konkurss tapis, iedvesmojoties no Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) šogad pirmo reizi organizētā konkursa "Sakoptākais mežs", kurā ikvienam meža īpašniekam bija iespēja pieteikt savu meža īpašumu izvērtēšanai, kļūstot par piemēru ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!