Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 4. novembrī koprades un pasākumu telpā "Teikums" Jaunajā Teikā norisinājās Prāta attīstības centra "Domātprieks" rīkotais 64 lauciņu dambretes turnīrs bērniem. Tajā piedalījās jaunie, daudzsološie dambretisti vecumā no 5 līdz 10 gadiem, kuri sacentās par godalgām un pievilcīgām balvām.

Aizvadītajā Prāta attīstības centra "Domātprieks" dambretes turnīrā U–8 vecuma grupā vislabāk veicās Aļonai Ležeņinai un Mikam Markam Miķelsonam, kuri tika pie medaļām un vērtīgām balvām. Astoņgadīgajam valmierietim Mikam Markam Miķelsonam, par spīti viņa jaunajiem gadiem, šī nav pirmā sacensību pieredze — viņš veiksmīgi sevi pierādījis vairākkārt, tostarp pārstāvot Valmieru Latvijas Skolēnu sporta spēlēs.

U–10 vecuma grupā labāko rezultātu 4. novembra turnīrā uzrādīja salaspiliete Diāna Stecka un Everts Rūdolfs Lepsis, viens no spēcīgākajiem Bauskas jaunajiem dambretistiem, kurš 1. novembrī ieguva 3. vietu Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas rīkotajā rudens čempionātā 64 lauciņu dambretē. Visi turnīra laureāti nopietni trenējas šajā prāta sporta veidā un spēlē augstā līmenī, ko apliecina arī sīvā un rūpīgā cīņa, kas bija vērojama "Domātprieks" organizētajā turnīrā, kuru tiesāja godalgotie dambretisti un treneri Oļesja Abdullina un Roberts Misāns.

Taču Prāta attīstības centra "Domātprieks" mērķis nav tikai sumināt jau pieredzējušo spēlētāju panākumus, tieši pretēji — rīkotāji vēlas dot iespēju katram pierādīt savas spējas un pieredzēt, kā regulāri treniņi uzlabo rezultātu. Tāpēc "Domātprieks" rīkotajos turnīros var piedalīties ikviens bērns, kurš apguvis dambretes noteikumus.

"Turnīri pirmkārt ir iespēja bērniem pārliecināties par to, ko viņi ir apguvuši. Tie motivē trenēties, disciplinē un iedrošina kļūt vēl labākiem tajā, ko viņi dara. Tas neattiecas tikai uz dambreti — iespēja satikt līdzīgi domājošus, mērķtiecīgus vienaudžus ļauj smelties iedvesmu tālākai sevis attīstīšanai visās jomās. Turklāt turnīri notiek mūsdienīgās telpās, draudzīgā atmosfērā un noslēdzas ar apbalvošanu, kurā ikviens dalībnieks saņem diplomus un piemiņas balvas. Šādas nianses topošajiem dambretistiem parāda, ka viņu nodarbošanās un prāta treniņš tiek atbalstīts un nes augļus," komentē prāta attīstības centra "Domātprieks" izpilddirektors un titulēts dambretists, kurš aktīvi strādā pie prāta spēļu prestiža celšanas Latvijā.

Turnīra uzvarētāji saņēma balvas no bērnu iecienītiem zīmoliem. Par tām rūpējās "Domātprieks" atbalstītāji — populārais rotaļlietu ražotājs "LEGO", projekts Augosai.lv, bet enerģiju atjaunojošus kārumus sagādāja saldumu ražotājs "Mondelēz".

Par prāta attīstības centru "Domātprieks"

Prāta attīstības centrs "Domātprieks" piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. Par iespēju pieteikt bērnus dambretes apmācībām iespējams uzzināt, zvanot pa tālruni 26198758. "Domātprieks" atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!