Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 15. oktobrī Jaunās Teikas koprades vietā "Teikums" pulcējās 55 jaunie dambretes spēlētāji no dažādām Latvijas pilsētām, kuri U–8 un U–10 vecuma grupās sacentās meistarībā 64 lauciņu dambretē. Bērniem šis notikums sniedza iespēju demonstrēt apgūto, asināt prātu un iepazīties ar līdzīgi domājošiem vienaudžiem, kā arī saņemt diplomus un jaukas balvas no turnīra atbalstītājiem.

Prāta attīstības centra "Domātprieks" sadarbībā ar Jauno Teiku rīkotie 64 lauciņu dambretes turnīri kļuvuši par neatņemamu brīvdienu sastāvdaļu zinātkāriem, mērķtiecīgiem bērniem un viņu vecākiem. Pozitīvi uzlādējošā gaisotnē pagājis arī 15. oktobra turnīrs, kurā piedalījās 55 jaunie dambretes spēlētāji vecumā no 5 līdz 10 gadiem.

U–8 vecuma grupā 32 dalībnieku konkurencē uzvarēja Malvīne Misāne un Mariss Šnuka, bet U–10 vecuma grupā labāko rezultātu starp 24 spēlētājiem uzrādīja Valda Vasariete un Kirils Gavlass. Jaunie talanti, salaspilieši Vasariete un Gavlass, šogad saņēmuši godalgas arī Latvijas čempionātā dambretē savā vecuma grupā, līdz ar to iegūstot tiesības pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā Polijā šī gada novembrī. "Domātprieks" dambretes turnīru tiesāja Olesja Abdulina un Edijs Novickis.

Uzvarētāji tika apbalvoti ar uzvaras kausiem un medaļām, bet visi turnīra dalībnieki devās mājās ar diplomiem un piemiņas balvām. Par tām gādāja "Domātprieks" turnīru galvenais atbalstītājs — projekts Augosai.lv, savukārt enerģiju atjaunojošus kārumus sagādāja saldumu ražotājs "Mondelēz". Starp turnīra atbalstītājiem bija arī bērnu iecienītais rotaļlietu ražotājs "LEGO".

"Mēs visi jūtam līdzi Latvijas sportistiem–superzvaigznēm. Tomēr jāpatur prātā, ka uz sabiedrības fona viņi ir atsevišķi izņēmumi, bet galva uz pleciem vajadzīga mums katram. Tāpēc, domājot par bērna ārpusskolas nodarbību izvēli, jāatceras par prāta treniņu nozīmi. Dambrete trenē spriestspēju, iemāca domāt ātri un vairākus gājienus uz priekšu, saprast cēloņus un sekas. Savukārt piedalīšanās turnīros ir ne tikai jauks veids, kā pavadīt brīvdienu, bet arī ļauj bērniem mācīties no savām kļūdām un motivē viņus attīstīt sevi un kļūt arvien labākiem," saka prāta attīstības centra "Domātprieks" izpilddirektors un titulēts dambretists Roberts Misāns. Šobrīd "Domātprieks" notiek uzņemšana dambretes apmācībām. Pieteikšanās, zvanot pa tālruni 26198758. Nākamais "Domātprieks" turnīrs Jaunajā Teikā notiks 4. novembrī.

Par prāta attīstības centru "Domātprieks"

Prāta attīstības centrs "Domātprieks" piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. Oktobrī centrā atvērta uzņemšana jaunās grupās! "Domātprieks" atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!