Foto: Publicitātes attēls
Āda – ķermeņa lielākais orgāns – ik dienu ir pakļauta daudzveidīgam stresam. Vides sārņi, ultravioletais starojums, dažādi slimību izraisītāji un sauss gaiss ietekmē ne tikai ādas izskatu, bet arī tās veselību. Ādu nelabvēlīgi var iespaidot arī nepareiza kopšana. Savukārt, pareizi kopjot ādu, to iespējams darīt izturīgāku pret ikdienas stresa faktoriem un novērst dažādas ādas problēmas.

Portāls "Cālis.lv" aicināja pārbaudīt zināšanas par ādu un tās kopšanu un laimēt vērtīgu balvu. Viss, kas bija nepieciešams, - atbildēt pareizi uz pieciem jautājumiem par ādu un tās kopšanu. Divus uzvarētājus, kas saņem balvu no "Sebamed", izlozējām no 88 pareizi atbildējušajiem konkursa dalībniekiem. Apsveicam Ludmilu (stre**@gmail) un Sanitu (sanita.kud*@inbox)! Informācija par balvu saņemšanu nosūtīta uz konkursam reģistrētajām e-pasta adresēm.

Par balvu:

Foto: Publicitātes attēls

Konkursa uzvarētāji balvā saņem ādas kopšanas komplektu, kurā ietilpst "Sebamed" ķermeņa losjons un "Sebamed Baby" ķermeņa losjons. Bērnu losjons "Sebamed Baby" ir mitrinošs un mīkstinošs komplekss, kas satur 7% lipīdu. Losjons pasargā bērna vārīgo ādu no sausuma un ātri iesūcas ādā, nepadarot to taukainu. Sastāvā esošais glicerīns, propilēnglikols un sorbīts uzlabo hidrolipīdu līdzsvaru ādā.

"Sebamed" ķermeņa losjons ir "eļļa ūdenī" tipa emulsija, kuras pH ir 5,5. Jutīgai ādai ādai piemērotais losjons stabilizē ādas aizsargfunkciju un mitrināšanu, darot to gludu un elastīgu. Losjona efektivitāte ir novērota sporta nodarbībās cietušas ādas, kā arī problemātiskas ādas kopšanā.

Pareizās atbildes:

  • Kāds ir ādas veselas ādas pH līmenis? ph5,5
  • Kādas īpašības nepiemīt "Sebamed" bērnu mazgāšanas līdzekļiem? Padara ādu pilnīgi izturīgu pret ārējās vides ietekmes
  • Kā pareizi uzklāt bērnam krēmu vai losjonu? Mammai uz savas plaukstas krēms jāsasilda un viegli jāieziež bērna ādā tur, kur nepieciešams.3
  • Kāds ir labākais bērna ādas tīrīšanas veids? Vannošana un dušošana siltā ūdenī.
  • Kas ir jādara, pirms iet ārā, lai pasargātu bērna ādu? 20-30 minūtes pirms došanās ārā ieteicams bērnam uz sejas un roku ādas uzklāt aizsargkrēmu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!