Kā gan piesaistīt jauniešu uzmanību zināšanu apgūšanai? Rīgas 1. Tālmācības vidusskola (R1TV) izveidojusi unikālu prāta kustināšanas spēli "Smadzeņu trenažieris", kas jautrā un aizraujošā veidā liek prātam darboties, attīsta intelektu un veicina interesi jauniešiem apgūt vairāk. Kā stāsta Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas pārstāvis, tad šī spēle ir ideāli piemērota visiem, kas vēlas mācīties tālmācībā.

Par spēles izveides nepieciešamību Rīgas 1. Tālmācības vidusskola izlēmusi, pētot tālmācības mācību procesus, kā arī analizējot veicamās darbības, kas uzlabotu izglītojamo sekmīgāku un efektīvāku tālmācības mācību materiālu apgūšanu. Apkopojot iegūtos rezutlātus, secināts, ka tieši ikdienas smadzeņu treniņš ir vislabākais veids, kā to panākt. Šādi treniņi uzlabo cilvēka spriešanas un lēmumu pieņemšanas spējas, kā arī ļauj tālmācībā studējošiem patstāvīgi apgūt mācību vielu.

Jaunieši spēli atzinuši par lielisku veidu kā mācīties

 1. Spēlei ir vienkārši piekļūt - tā atrodas sociālajā portālā Draugiem.lv.

 2. Spēlējot spēli martā, ikvienam ir iespēja tikt pie lieliskām balvām - iPad mini3 planšetdatora un īpašiem T-krekliem, kurus var iegūt gan aktīvākie, gan arī labākie spēlētāji.

Kā spēlēt "Smadzeņu trenažieri" un kam šī spēle būs ideāli piemērota?

●     Spēle ir piemērota gan jauniešiem, gan viņu vecākiem;

●     Spēle sastāv no dažādiem testiem, kuros ir jāpilda dažādi uzdevumi, kas palīdz attīstīt gan loģisko domāšanu, gan atmiņu, gan arī spējas risināt problēmas un fokusēties konkrētu lietu izpildē. Testi sadalīti pa mācību priekšmetiem: bioloģija, angļu valoda, ģeogrāfija, informātika, matemātika, latviešu valoda un vēsture;

●     Kā papildu šķērslis spēlē ir tas, ka katram testam ir ierobežots atbildēšanas laiks, kas liek smadzenēm darboties ātrāk un meklēt risinājumu arī stresa situācijās;

●     Visi jautājumi balstīti uz to, lai attīstītu intelektu. Tas tiek darīts izmantojot tādas spējas kā loģiskā domāšana, spēja sistematizēt informāciju, analizēt un klasificēt to, lai noteiktu kopsakarības, kā arī spēja saskatīt saistības jauniegūtā informācijā.

Atsauksmes no jauniešiem - viennozīmīgi labas

Pirmie spēli izmēģinājuši Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas izglītojamie. Spēle ļāvusi domāt kritiskāk un attīstījusi prāta spējas. Piemēram, jautājumi par matemātiku attīsta loģisko domāšanu, spēju sistematizēt informāciju un analizēt to. Jautājumos par vēsturi ir jāizmanto iepriekš iegūtās zināšanas un jāmāk pielietot tās nepieciešamajā situācijā. Šādi jautājumi trenē prāta mobilitāti, elastību un spēju reaģēt konkrētā situācijā, kā arī attīsta kritisko domāšanu.

Izmēģini spēli šeit 

Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas darbības galvenais virziens ir vispārējās izglītības programmu īstenošana, nodrošinot iespēju iegūt izglītību tālmācībā. Skola nodrošina mācību procesu attālumā ar interneta starpniecību modernā mācību vidē, jebkurā diennakts stundā. Tas ir izdarāms izmantojot mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. Tālmācība ir alternatīvais izglītības ieguves veids un tā ir iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību. Vēlies mācīties viegli? Spied šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!