Foto: Publicitātes foto
10 gadi – tas veļas mašīnai ir cienījams vecums. "Atceros to brīdi, kad vecā veļas mašīna sāka neiet, un tieši tad nolēmām, ka nevedīsim to pie nekādiem meistariem," atminoties stāsta konkursa uzvarētāja, trīs bērnu māmiņa Ilva. Kā saimniece pati smej, todien teju vai lūgusies, lai kāds viņai nopērk jaunu veļas mašīnu. Šodien vecā veļas mašīna pēc desmit noslodzes pilniem gadiem ir devusies pelnītā atpūta un tās vietu mājas stūrītī ieņem jaunā, laimētā LG FH4U2TDH1N, kuras galvenais pluss ir iespēja tīrīt ar tvaika strūklu un iebūvēts žāvētājs.

Ilva neslēpj sajūsmu, ka uzvarējusi konkursā un dāvanā saņēmusi jauno LG veļas mašīnu tieši īstajā brīdi – kad tas visvairāk bija nepieciešams. "Mūsmājās bija mēnesis bez veļas mašīnas, kas bija briesmīgi, jo tieši tīras un svaigas drēbes ģimenē tiek ļoti novērtētas," atzīst Ilva. Vecajai veļas mašīnai nebija daudz funkciju, piemēram, atliktais starta laiks vai citas, pieprasītākas programmas. "Šī ir lieliska dāvana," ar sajūsmu pauž Ilva. Jaunās veļas mašīnas īpašniecei visvairāk patīk, ka tai ir LED displejs, kurā var sekot līdzi tam, kas notiek konkrētā brīdī, kā arī, ka var izmantot atsvaidzināšanas funkciju brīžos, kad apģērbs ir visvairāk saburzīts.

Bezgala ērta, bet vēl jāmācās līdzi!

Salīdzinot iepriekšējo veļas mašīnu ar šo, Ilva teic, ka tā atšķiroties ar pilnīgi visu. LG veļas mašīnai ir ļoti daudz programmas, kuru izmēģināšana un apgūšana vēl joprojām ir procesā. Bet pats svarīgākais – tā ir bez gala ērta! "Parasti izvēlos tādu programmu, kas ir atbilstoša drēbēm, kuras lieku iekšā. Taču šajā veļas mašīnā pat vienai programmai var izvēlēties konkrētu temperatūru vai skalošanas intensitāti," pauž Ilva. Atceroties arī pirmo pieredzi, kad izmantojusi iebūvēto žāvētāju, Ilva noteic, ka sākotnēji ir gadījies, ka piestūķē pilnu žāvētāja atveri, un tad drēbes ir grūti izgludināt. Pēc eksperimentēšanas laika, Ilva nu jau ir iemanījusies, kāda tieši programma ir jāliek, lai drēbes būtu tieši tādas, kā viņa vēlas.

Žāvētājs, žāvētājs un vēlreiz žāvētājs!

"Priekš kam vajag to žāvētāju?!" – tagad Ilva par savu iepriekšējo domu neveikli nosmej. Jaunas veļas mašīnas meklēšanas laikā visiem zināmajiem cilvēkiem prasījusi atsauksmes, un visi teikuši, ka nav vērts, jo žāvētājs samaitājot drēbes. "Taču tagad saprotu – un kā vēl ir vērts! Cik reižu negadās, ka pašā vakarā bērns pasaka, ka uz rītdienu nepieciešamas tieši tās drēbes, kas ir netīras. Taču tagad ne par ko nav jāuztraucas, jo izžāvēt drēbes var vienā rāvienā! Arī, paskatoties uz šo vasaru, kad lietus ir vairāk nekā saule, tad saimniece izmanto "LG Electronics" veļas mašīnas iebūvēto žāvētāju un nenes izkārt drēbes ārā.

Neapšaubāmi Ilvas LG veļas mašīnas iecienītākā funkcija ir tieši žāvētājs, taču mīļāko programmu nav tik viegli atrast. LG piedāvā daudz un dažādas programmas, pat tīrīšanu ar tvaika funkciju. "Katru reizi cenšos saspiest citādākas podziņas, taču vēl neesmu sapratusi kā viņas līdz galam strādā," teic Ilva. Tāpat Ilva neslēpj prieku par pret-alerģijas tīrīšanas funkciju: "Ir patīkami apzināties, ka ģimenē, kurā ir pieci cilvēki un suns, šāda programma pastāv!" Tāpat saimniece neslēpj, ka ar LG veļas mašīnas mazgātās drēbes iznāk pavisam citādākas – vēl pūkainākas un maigākas.

Aktīvām ģimenēm – bez šaubām!

Uz jautājumu, vai jauno LG veļas mašīnu ieteiktu citiem, Ilva priekpilni pauž: "Protams! Iesaku par visiem 100 procentiem! Veļas mašīna ir ērta, forša, jauna un ietilpīga." Man kā trīs bērnu mammai drēbes ir jāmazgā katru dienu, un nereti pat pa divas, trīs reizes dienā, taču šajā veļas mašīnā ir tik daudz vietas, ka mazgāšanas reižu daudzums samazinās kā nekad agrāk. Mirkli aizdomājoties, Ilva piebilst "Lielām, aktīvām un drusku aizmāršīgām ģimenēm šī ir īstā izvēle!"

Mīļākās programmas meklējumos

Plašāku informāciju par balvu vari iegūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!