::recepte::
Gatavo mīklu. Sviestu istabas temperatūrā izrīvē ar pusglāzi cukura.
Pieliec olu un miltus.
Sajauc visu kopā un mīci mīkliņu tik ilgi, kamēr tā atlec no trauka malām un neķeras pie pirkstiem. Miltu daudzumu skaties pēc situācijas – galvenais, lai mīkla nelīp klāt.
Gatavo biezpiena masu. Biezpienam pieliec pusglāzi cukura, olu, naža galu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi visu samaisi.
Uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, klāj mīklu, liec virsū biezpiena masu.
Sagriez ābolus plānās šķēlītēs un klāj uz biezpiena masas.
Āboliem pāri pārlej krējumu, kas sajaukts ar olu un ēdamkaroti cukura.
Plātsmaizi pārkaisi ar kanēli.
Liec 200 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Gatavo mīklu. Sviestu istabas temperatūrā izrīvē ar pusglāzi cukura.
Pieliec olu un miltus.
Sajauc visu kopā un mīci mīkliņu tik ilgi, kamēr tā atlec no trauka malām un neķeras pie pirkstiem. Miltu daudzumu skaties pēc situācijas – galvenais, lai mīkla nelīp klāt.
Gatavo biezpiena masu. Biezpienam pieliec pusglāzi cukura, olu, naža galu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi visu samaisi.
Uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, klāj mīklu, liec virsū biezpiena masu.
Sagriez ābolus plānās šķēlītēs un klāj uz biezpiena masas.
Āboliem pāri pārlej krējumu, kas sajaukts ar olu un ēdamkaroti cukura.
Plātsmaizi pārkaisi ar kanēli.
Liec 200 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
Lai labi garšo!