Foto: Publicitātes foto
Pica ir lielisks, garšīgs ēdiens – lielākā daļa no Jums droši vien piekritīs šādam apgalvojumam. Tomēr ir daļa sabiedrības, kam picas ēšana ir tabu, kam šķiet, ka saldētā picā nav palicis nekā laba.

Pasaule ir iekārtota tā, ka ir lietas un ēdieni, kas piedien noteiktām situācijām. Tāpat kā vasaras neatņemama sastāvdaļa ir gaļas grilēšana vai brīvdienas rītiem piestāv tase kafijas, ir brīži, kad tā vien gribas iekosties kraukšķīgā picā ar gardu sieru, tomātu šķēlītēm. Ne velti jau senie grieķi sāka cept maizi, tai virsū liekot garšaugus un sieru.

Picu vēsture ir sena, bet diemžēl mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kad informācijas apmaiņa norit ļoti strauji un cilvēki bieži vien neiedziļinās saturā, ar ko dalījies kāds draugs vai ko pamanījuši interneta vietnē, pastāv daudz maldu un nepatiesības, tajā skaitā arī par picām. Cilvēki notic neticamām lietām, viņu viedoklis un pārliecība tiek ietekmēta un sagrozīta, un viņi ierobežo sevi ar dažādiem tabu, piemēram, atsakoties no gaļas lietošanas uzturā.

Maldīgi ir uzskatīt, ka saldēta pica ir sliktāka par picērijā pagatavotu vai būs pārpildīta ar pārtikas piedevām, vai vēl kam citam, jo patiesībā tā nav. Vismaz nav, ja izvēlaties kvalitatīva zīmola pārbaudītu produktu. Dr. Oetker ir viens no uzticamākajiem pārtikas zīmoliem starptautiskā mērogā un starp Vācijas pārtikas zīmoliem ieņem pirmo vietu. Latvijā tas nereti tiek piesaukts kā pārtikas kvalitātes mēraukla.

Dr.Oetker picu ražošanā izmanto šoka saldēšanu, kas temperatūrā zem –30 grādiem pēc Celsija fiksē produkta stāvokli. Kaut arī varētu šķist, ka saldēšana iznīcina visu labo produktu uzturvērtību, patiesībā pielietotās saldēšanas metodes rezultātā praktiski pilnībā saglabājas sākotnējie produktā esošie vitamīni, uzturvērtība, konsistence un arī krāsa. Tas viss iespējams, pateicoties aukstuma straujajai iedarbībai. Vēlāk tos glabā –18 grādu temperatūrā pēc Celsija saldētavā.

Patiesību sakot, picas saldēšanai ir arī papildu ieguvumi, jo tā samazina baktēriju augšanas risku, nekā tas būtu, piemēram, ilgāku laiku uzglabājot svaigas picas sastāvdaļas. Turklāt ātrā sasaldēšana šo risku samazina vēl vairāk. Sasaldējot produktus, izveidojas ledus kristāli. Jo tie ir mazāki un vienmērīgāk izklāti, jo labāka būs atlaidinātā produkta kvalitāte un garša. Ātrā sasaldēšana ir vienīgais veids, kā nodrošināt to, lai mazie ledus kristāli izveidotos vienādi gan produkta šūnu iekšpusē, gan ārpus tām.

Saldētās picas ir lielisks, ātrs un garšīgs risinājums dažādām dzīves situācijām – gan reizēm, kad ir liels izsalkums un gribas ātri tikt pie gardas maltītes, gan tad, kad ieradušies negaidīti viesi, vai situācijām, kad ir gaidāms pasākums kuplākam cilvēku lokam, ko nepieciešams pabarot, pielāgojoties dažādām vēlmēm.

Dr.Oetker picas garšas ir izvēlētas no labāko itāļu picēriju ēdienkartēm, lai Jums vienmēr būtu, no kā izvēlēties. Daudzi nemaz nezina, ka Dr.Oetker ir ģimenes bizness, kas izaudzis pasaules mērogā un jau vairāk kā simts gadus darbojas pārtikas nozarē. Arī Latvijā tieši Dr.Oetker Ristorante ir saldētā pica Nr.1!* Daudzveidīgā un augstās kvalitātes produkcija ar šo zīmolu atrod ceļu pie patērētājiem vairāk nekā 40 valstu virtuvēs Eiropā, Amerikā, Āzijā, Āfrikā un Austrālijā.

* Avots: ACNielsen, Pārdošanas vērtība (EUR) Latvijā, Janvāris-Decembris, 2016.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!