Foto: Publicitātes attēls
Svētdien, 20. augustā no plkst. 13.00 rīdzinieki un Rīgas viesi aicināti uz 11. novembra krastmalu, kur bērnus, viņu vecākus un citus interesentus priecēs īpaša svētku programma ZAĻĀS RĪGAS ZAĻIE STĀSTI, lai kopīgi svinētu brīvdienu parkā. Līdzās aktivitātēm, kas paredzētas gan lieliem, gan maziem, visas dienas garumā ikvienam būs iespēja uzzināt Rīgas 117 parku un dārzu stāstus, kā arī līdzdarboties aktīvā tūrisma centra "Eži" sagatavotajās atrakcijās un apmeklēt amatnieku tirdziņu.

11. novembra krastmalas programmu plkst. 13.00 atklās Rīgas māmiņas un tēti ar saviem mazuļiem, kuriem zaļie Rīgas parki ir galvenā pastaigu vieta. Ratiņu parādes dalībnieki pulcēsies pie lielās skatuves un dosies gājienā cauri Daugavmalas parka alejai. Uz galvenās skatuves plkst. 13.00 muzicēs grupa "Otra puse" un Antra Stafecka.

Rīgas draugi no Prāgas – ielu teātris "V.O.S.A. Theatre" priecēs skatītājus plkst. 14.00 un plkst. 16.00. Teātra performancēs dzīvās mūzikas pavadībā iekļauta akrobātika, žonglēšana un pantomīma. Izrādē neparasti un dīvaini tēli uz turpat piecus metrus augstiem pašgājējriteņiem stāstīs par pārsteidzošām cilvēku attiecībām un sapņiem.

Mazos bērnus nu jau septīto gadu iepriecinās Lielo leļļu un talismanu gājiens, kas 11. novembra krastmalā ieradīsies plkst. 14.15. Šogad titulu "Latvijas gada talismans" noteiks īpaša žūrija, lelles un talismani būs apskatāmi uz skatuves. No plkst.15.00 norisināsies Lielajā burbuļu ballītē, kurā kopā ar visiem ēverģēlības mūzikas ritmos veidos DJ [Ex] da Bass.

Visu vecumu apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Latvijas festivālā pagalma "klasīšu" spēlē, kura sākums plkst. 16.20. Jāatzīmē, ka pasākuma organizatori ir sarūpējuši, iespējams, visgarāko "klasīti" Rīgā, tai sasniedzot 150 metrus.

Svētku noslēgumā plkst. 17.00 ikviens aicināts uz īpašu koncertu – "Lāču tēta dziesmas", kurā piedalās Kārļa Lāča ritma grupa, bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" un solisti Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Intars Busulis un Artūrs Skrastiņš.

Visas dienas garumā 11.novembra krastmalā būs apskatāmi Smart Club Latvija dalībnieki ar saviem auto, kas arī Rīgas svētku apmeklētājiem ļaus aizdomāties par ekoloģiju, savu līdzekļu un laika efektīvu izlietošanu. Personībām nepieciešams personību cienošs auto!

Pasākumu vadītāji - Zane Vaļicka un Kārlis Anitens, režisors Kārlis Anitens.

Ar svētku programmu ir iespēja iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, https://www.instagram.com/rigas_svetki/

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs". Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!