Foto: Shutterstock
Tavā ģimenē gaidāms priecīgs notikums – bērniņa nākšana pasaulē. Bet kā šajā visā emociju jūklī saglabāt, nepazaudēt, uzturēt un uzlabot pāra attiecības? Nereti sievietes ir pārāk pārņemtas ar savu grūtniecību, bet pēcdzemdību periodā – ar mazuļa aprūpēšanu, ka vīrietis paliek kaut kur ēnā. Lai tā nenotiktu, ir īpaši jāpiedomā, kā mīlestību starp vīrieti un sievieti uzturētu tikpat karstu, kā iepriekš, kā laikā "pirms" šiem notikumiem.

Un vēl bieži vien skaistais notikums – mazuļa piedzimšana – sievietei tomēr rada pārlieku lielas emocijas, kas var pāriet pēcdzemdību depresijā. Patiesībā, tā mēdz piemeklēt arī gana daudz vīriešu, tikai viņiem tās izpausmes atšķiras no jaunās mammas.

Kā būt, kā dzīvot un tikt pāri šim laikam, par to speciālisti topošos un jaunos vecākus izglītos Vecāku skolas trešajā nodarbībā. Ārste – psihoterapeite Ilze Sestule un psihiatre Inga Zārde stāstīs par izmaiņām sievietes un vīrieša attiecībās, ģimenē ienākot bērnam. Lekcijā tiks aplūkota ģimenes attiecību dinamika bērna gaidīšanas periodā un pēc bērna piedzimšanas. Vēl speciālistes runās par pēcdzemdību skumjām un depresiju – kā šīs abas lietas atšķirt, kad un kur vērsties pēc palīdzības, kā jaunajiem vecākiem var palīdzēt citi ģimenes locekļi.

Lekcijas noslēgumā varēsi iztaujāt abus speciālistus, uzdodot savus jautājumus. Interesantas idejas par šo tēmu atradīsi, ieskatoties šajā rakstā un te.

Ilze Sestule
Psihoterapeite

Dr. Ilze Sestule ir ārste psihoterapeite, psihiatre, strādā veselības centrā "Vivendi" ar dažāda vecuma pacientiem, tai skaitā pusaudžiem. Dr. Sestule savā pieejā izmanto psihodinamisko psihoterapiju un psihoanalītisko pieeju, ir papildus apmācību izgājusi bērnu un jauniešu psihoterapijā. Ārste padziļināti interesējas par psihoemocionālām problēmām un eksistenciālām krīzēm. Īpaša interese un pieredze ir darbs ar ēšanas traucējumiem. Lasa lekcijas Latvijas ģimenes ārstu asociācijā, Latvijas Universitātē ārstiem rezidentiem un dažādos Latvijas uzņēmumos.

Vairāk par lektori lasi: http://vivendicentrs.lv/lv/specialisti/dr-ilze-sestule

Inga Zārde
Psihiatre

Dr. Inga Zārde, veselības centra "Vivendi" psihiatre, ārstē pacientus ar dažādiem psihiskiem traucējumiem, t.sk. depresiju, miega traucējumiem, veģetatīvo distoniju, izdegšanas sindromu u.c. Savā darbā izmanto ne tikai medikamentozo ārstēšanu, bet arī kognitīvi biheviorālās terapijas (KBT) un atbalsta psihoterapijas metodes. Kā eksperte psihiatre it piedalījusies Slimību profilakses un kontroles centra kampaņā “Nenovērsies!”, kuras ietvaros tika izstrādātas e-grāmatas “Padomi saskarsmē, komunikācijā un sadzīvē ar cilvēkiem ar dažādām psihiskām saslimšanām” un “Psihiskās saslimšanas, to pazīmes, diagnostika un ārstēšanas metodes”.

Vairāk par lektori lasi: http://vivendicentrs.lv/lv/specialisti/dr-inga-zarde

Datums: 12.04.2017.
Laiks: 11.00 - 12.30
Norises vieta: veselības centrs "Vivendi", Dzirnavu iela 16, Rīga
Lekcijas cena: 5 eiro, "Cālis" foruma reģistrētajiem lietotājiem – bez maksas. Vietu skaits ierobežots – tā kā plānots, ka jaunie vecāki šīs nodarbības apmeklēs kopā ar mazuli, maksimālais dalībnieku skaits lekcijā ir 25. Lekcijas var apmeklēt, aizpildot pieteikuma anketu un saņemot apstiprinājuma vēstuli.

Uz minēto lekciju pieteikšanās ir beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!