Foto: DELFI
Ar saules stariem logā un bērnu čalām aizvadīta portāla "Cālis" un veselības centra "Vivendi" kopīgi organizētās Vecāku skolas otrā lekcija. Tajā runājām par to, kā attīstīt bērna intelektu un nepārdozēt modernās tehnoloģijas.

Klīniskā bērnu un ģimenes psiholoģe Kristīne Dūdiņa stāstīja par atbalstu bērna intelektuālai un emocionālai attīstībai pirmajā dzīves gadā, savukārt bērnu ārsts Egils Zālītis lekcijā aplūkoja, kāda ir jauno tehnoloģiju ietekme uz bērna attīstību, sniedzot arī konkrētus ieteikumus vecākiem.

Viens no tiem, kas varbūt dažiem itin nemaz nepatiks, līdz divu gadu vecumam bērnam nevajadzētu ļaut lietot modernās tehnoloģijas, tostarp televīzijas skatīšanos. Bet par to visu plašāk tuvākajā laikā rakstīsim padomrakstos.

Lekcija 15. martā pulcēja kuplu topošo un jauno mammu pulciņu. Un arī mazulīšu skaits otrajā lekcijā bija vēl lielāks nekā pirmajā. Lai gan dažbrīd bērnu čalošana un arī kāds gražīgāks izsauciens nedaudz novērsa lektoru uzmanību no sakāmā, visiem bija prieks, ka mammām ir iespēja iegūt vērtīgas zināšanas, turklāt līdzi ņemot arī bērniņu un nekreņķējoties, kur to atstāt pieskatīšanai.

Kā noritēja otrā lekcija, aplūko nelielā fotoieskatā:

Nākamā lekcija būs 12. aprīlī, kad runāsim par pāra attiecību noslēpumiem grūtniecības un pēcdzemdību periodā. Pieteikšanās uz šo lekciju - šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!