Nevīžīgi vecāki, kas nespēj savākt un nomierināt savus bērnus vai vienkārši vispār nepievērš tiem nekādu uzmanību, atzīti par visvairāk kaitinošajiem avioceļojumu kaimiņiem. To apliecina socioloģiskās aptaujas rezultāti, ko veikusi kāda amerikāņu ceļojumu aģentūra, vēstī "Reuters". Aptaujā piedalījās 1001 amerikānis, kurš veicis vismaz vienu lidojumu pēdējo piecu gadu laikā.

Lielākā daļa aptaujas dalībnieku (63 % respondentu) atzina, ka viņus tracina, ja jālido salonā kopā ar vecākiem un viņu bērniem, kas uzvedas pārāk skaļi. 59 % aptaujāto pasažieru, kas bija jaunāki par 35 gadiem, atzina - viņi būtu gatavi piemaksāt par biļeti, ja aviokompānija piedāvātu izvēlēties sēdvietas tālāk no ceļojošiem vecākiem ar bērniem.

Otrs visvairāk kaitinošais faktors lidmašīnā bija pasažieri, kas grūsta vai citādi iedarbojas uz krēslu, kurā jau sēž cits pasažieris.

Trešajā anti-reitinga vietā atrodas pasažieri, kas nelāgi ož. Cilvēki, no kuriem nāk nepatīkama smaka, ir apgrūtinājums daudziem. Ceturtajā vietā bija "iedzērāji", kam tīk lidojuma laikā draugoties ar alkoholiskajiem dzērieniem.

2012. gadā Starptautiskā Gaisa transporta asociācija aplēsa, ka nākamajos četros gados avio pasažieru skaits pasaulē pieaugs līdz 3,6 miljardiem cilvēku (salīdzinājumam - 2011.gadā pasaules aviokompānijas apkalpoja 2,8 miljardus cilvēku).

Līdz ar to arvien aktuālāks paliek jautājums, kā cilvēkiem šos pārlidojumus darīt vieglāk panesamus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!