No 13.janvāra līdz jūnijam Spānijā nolemts īpaši pievērsties tūristu informēšanai par šampinjonu audzēšanas tradīcijām šajā valstī. Projektu realizē Pradejon pašvaldība Larjohas autonomajā apgabalā, ar atsauci uz vietējiem medijiem informē Travel.ru.

Šis reģions ir plaši pazīstams ar savām vīna darīšanas tradīcijām, taču tas ir arī vadošais šampinjonu audzēšanas apgabals valstī. Jaunas tūrisma programmas ietvaros reģionā ceļotājiem piedāvā tematiskas eksursijas pa vietējām šampinjonu audzētavām.

Interesentiem ir iespējas uzzināt - kā sēnes tiek audzētas, kultivētas, kāda ir šķirņu daudzveidība. Programmā ietilpst iepazīšanās ar dažādiem ēdieniem, kā arī dažādi kulinārijas šovi un ēst gatavošanas meistarklases, kurās tūristi mācās gatavot paši.

Pēdējā laikā "sēņu tūrisms" tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem un interesantākajiem tūrisma nozares virzieniem Spānijā, vēstī "BuenaEspana".

Sēnēm veltīti pasākumi sāk kļūt populāri arī citos valsts reģionos - piemēram, "Sēņu kalna" aktivitātes Astūrijā, mežu ekskursijas Kastīlijā un Leonā, konkursi "Sēņu uzkodas - tapas" un daudz citu aktivitāšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!