Pasaulē ir vairākas sakrālās enerģijas pārpilnas vietas, kurās ceļotāji var smelties spēkus, attīrīties no mūsdienu pasaules sārņiem, harmonizēt iekšējo pasauli, pat uzlabot veselību un materiālo stāvokli.

Gizas piramīdas Ēģiptē

Foto: DELFI

Uzskata, ka piramīdu enerģija ir tik spēcīga, ka tā tiešā vai netiešā veidā ietekmē visas pasaules vietas un attālākos punktus. Piramīdas ir unikālas arī ar to, ka katra to skaldne ir uzbūvētas precīzi uz savu debess pusi – ziemeļiem, rietumiem, austrumiem un dienvidiem. Īpašo piramīdu enerģētiku nenoliedz pat zinātnieki.

Kailasa kalns Tibetā

Foto: Reuters/Scanpix

Kailasa kalns ir svētceļojuma vieta četrām reliģijām – budistiem, hinduistiem, džainistiem un senas tibetiešu reliģijas piekritējiem, kas saucas Bon. Visu svētceļnieku galvenais mērķis ir veikt rituālu gājienu apkārt kalnam. Ne visi, kas apmeklē šo kulta vietu, savu uzdevumu paveic, jo Kailasa kalns izceļas ar biežiem akmens nogruvumiem un ilgstošām lietavām tā pakājē, kas apgrūtina pārvietošanos. Zinātniekiem ir versija, ka kalns iekšpusē ir tukšs, to izvago pazemes tuneļi.

Maču Pikču būves Peru

Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārā inku senā pilsēta Maču Pikču tiek dēvēta arī par zudušo pilsētu. Šī mītiem apvītā vieta tiek uzskatīta par vienu no noslēpumainākajām vietām uz planētas. Katrs akmentiņš šajās drupās izstaro seno inku enerģētiku un glabā, iespējams, seno civilizāciju pēdas. Zinātnieki turpina drupu izpēti un ir pārliecināti, ka tās slēpj vēl daudz pārsteidzošu atklājumu.

Šasta kalns ASV

Foto: Reuters/Scanpix

Vēl viena jaudīga, garīgās enerģijas apdvesta vieta ir Šasta kalns ASV. Kalna pakājē jau ir izveidojusies vesela komūna, kurā dzīvo tie, kas grib izjust kalna spēku ik minūti. Viņi tic leģendai par noslēpumainajiem kalna iemītniekiem lemuriešiem, kuriem esot tāda imunitāte, ka viņi nekad un ne ar ko neslimo. Lemuriešiem ir zināms Visuma noslēpums un garīgās un materiālās labklājības atslēga. Apkārt kalnam vēl visai nesen dzīvoja kāda mistiska sekta, kas uzskatīja, ka ir cēlušies no mistiskā Mu kontinenta. Agrāk Šasta kalns bijis aktīvs vulkāns.

Svētais Arunačalas kalns Indijā

Arunčalas kalns Indijā ir vieta, kurp dodas Āzijas svētceļnieki, lai sajustu dievišķo garu, uzlabotu fizisko un emocionālo veselību. Te esot apslēptas arī sakrālas zināšanas par pasaules kārtību. Vietējie iedzīvotāji tic, ka Arunčalas kalns ir Šivas iemiesojums Zemes virsū. Pieskaršanās šim kalnam var dāvāt nirvānu – atbrīvošanos no atdzimšanas un mūžīgu laimību.

Stounhendža Lielbritānijā

Foto: Reuters/Scanpix

Noslēpumainā akmeņu krāvuma vietas nosaukumu var tulkot arī kā "Dejojošie akmeņi". Aplī izvietotās milzīgās akmens kolonnas atrodas Anglijas dienvidrietumu pusē. Stounhendža saistās ar senam druīdu leģendām, kas vēsta, ka šie akmeņi senos laikos naktīs ir dejojuši. Arī tagad vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka vieta ir saglabājusi savu mistisko auru – ir naktis, kad virs akmeņiem redzama neizprotama gaisma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!