Ceturtdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Piedāvājam intervijas ierakstu.

Domburs pirmoreiz kameru priekšā tiksies ar Vējoni Latvijas Valsts prezidenta statusā. Raidījuma vadītājs ar visiem agrākajiem Valsts prezidentiem kopš neatkarības atjaunošanas ticies savos raidījumos dažādās televīzijas studijās. Arī Vējonis bijis viņa viesis, taču līdz šim tikai kā ministrs.

Raimonds Vējonis, nomainot savu priekšteci Andri Bērziņu, prezidenta amatā tika ievēlēts 2015. gada 3. jūnijā, bet oficiāli pienākumus sāka pildīt 8. jūlijā.

"Zaļo un zemnieku savienība" savu virzīto kandidātu tolaik pieteica kā pirmo "zaļo" prezidentu Eiropā. Šis uzstādījums arī šodien atrodams valsts vadītāja mājaslapā, un tam seko paskaidrojums, ka tādēļ arī vides un klimatu pārmaiņu jautājums ir viena no viņa dienaskārtības prioritātēm.

Pirms nonākšanas prezidenta krēslā Vējonis pusotru gadu vadīja Aizsardzības ministriju, taču līdz tam visu savu profesionālo mūžu bija saistīts ar vides jautājumiem un ieņēma dažādus amatus – no bioloģijas skolotāja līdz pat ilggadējam vides ministram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!