"Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība ir izstājusies no valdības veidošanas sarunām, kuras vada Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns. Līdzīgu nostāju paudis arī "Jaunā Vienotība" līderis Arvils Ašeradens. Pulksten 14 tiešraidē "Delfi TV ar Jāni Domburu" par aktuālo situāciju un to, kas gaidāms, atbild valdības sarunu vedēji.

Aizritējusi tieši nedēļa kopš Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja Jaunās konservatīvās partijas premjera amata kandidātu Jāni Bordānu sastādīt valdību. Par ceļu uz jauno Ministru kabinetu ceturtdien tiešraidē atbild valdības sarunu vedēji: Aldis Gobzems (KPV LV), Juta Strīķe (JKP), Juris Pūce (A/P), Rihards Kols (NA) un Ainars Latkovskis (JV). Pēc tiešraides saruna būs skatāma ierakstā.

"Ņemot vērā jau mēnesi notikušās 13.Saeimā ievēlēto partiju konsultācijas par valdības veidošanu, Valsts prezidents sagaida no Jāņa Bordāna izlēmīgu un atbildīgu rīcību, lai panāktu vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu, iespējamo valdības sastāvu, saskaņojot ar Valsts prezidentu iespējamos ārlietu un aizsardzības ministru kandidātus, un prioritāri veicamajiem darbiem," teikts pagājušās nedēļas prezidenta paziņojumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!