Ceturtdien, 14. decembrī, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un LOK viceprezidents Einars Fogelis.

Ziemas sportistu sagatavošanās pirms olimpiskajām spēlēm ir nonākusi finiša taisnē, jo līdz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm atlicis mazāk par diviem mēnešiem. Pirms ziemas olimpiskajām spēlēm gan iet tik karsti kā vēl nekad, jo sporta pasauli skāris Krievijas dopinga skandāls. Jāpiebilst, ka arī Latvija bijusi pasaules dopinga apkarotāju uzmanības lokā nesakārtotās antidopinga sistēmas dēļ.

Novembra beigās pieņemtais valsts budžets sportam paredz nedaudz vairāk par 51 miljonu eiro, no kā lauvas tiesa atvēlēta sporta būvēm un sporta izglītības programmu pedagogu darba samaksai.

Kāda ir Latvijas nostāja pasaules antidopinga jautājumos? Ko no Latvijas sportistiem gaidīt Phjončhanā? Kādēļ no sporta budžeta pa tiešo federācijas un sportisti saņem kripatiņu? Cik liels finansējums ir nepieciešams Latvijas labākajiem atlētiem? Vai Latvijas sportā ir svarīga politiskā pazīšanās? Kā Latvijas sporta vadība iestājas par saviem sportistiem grūtos brīžos?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!