Jelgavas tagadējais mērs Andris Rāviņš (ZZS), kas kandidē arī gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, runā kā biznesmenis, bet Jelgavas kā pilsētas vīziju es tur neredzēju, diskusijā pēc portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" notikušās intervijas ar Rāviņu sacīja mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs.

Žurnālists Gaitis Grūtups akcentēja, ka Rāviņš ir prasmīgs vadītājs, sakot, ka "kaut kādas robežas aiziet uz to pusi, ka ir tīri cilvēciski 16 gadi. Domāju, ka jāprot ar godu aiziet arī", savukārt Frīdenbergs akcentēja, ka Rāviņš ir biznesmenis, kurš "savu politiķa karjeru nolicis otrajā plānā".

Savukārt jelgavnieks un bāra "Ļeņingrad" īpašnieks Sergejs Bižāns sacīja, ka neredz ilgtermiņa attīstību – viņš redz, "ka uzbliežam vienu ēku un tad skatāmies, kas būs tālāk". Politiķis "ļoti labi noformulēja, ka bizness ir bizness, bet tā ir pašvaldība, kur mēs skatāmies, kā kaut kas notiek", piebilda Bižāns.

Diskusijā tika atzīmēts, ka Jelgavā "Rāviņa laikā" mazinājies cilvēku skaits, lai gan "ja tu zini to pilsētu, tu neizvēlies. Tu viņu mīli, kāda ir".

Tāpat diskusijā tika skarts jautājums par "Depo" būvniecību, par to, vai Jelgavā būs, kas strādā, kā arī apspriesti politiķa izteikumi par skandālu Jelgavas bērnunamā, kas saviļņojis lielu Latvijas sabiedrības daļu, sakot, ka šajā jautājumā "tas ūdens, kas tikko tika noliets... tā bija izlavierēšana no atbildes no sākuma līdz galam, interpretējot tēmu," sacīja Bižāns.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!