Otrdien, 31. jūlijā, pulksten 13, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, lai runātu par ugunsgrēku Valdgales pagastā, viesojās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš un Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš.

Jau otro nedēļu atbildīgie dienesti kopā ar brīvprātīgajiem turpina dzēst kūdras un meža ugunsgrēku, kas izcēlās 17. jūlija pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagastā kūdras izstrādes purvā, vēlāk liesmas izplatījās arī blakus esošajā mežā.

Dzēšanu veica VUGD un VMD, tika iesaistīti Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un Lietuvas gaisa spēku helikopteri, kā arī zemessargi. 23. jūlijā, sešas dienas pēc ugunsgrēka sākuma, tika sasaukta Krīzes vadības padomes ārkārtas sēde, kurā nolemts lūgt starptautisku palīdzību, taču izrādījās, ka sakarā ar ugunsgrēkiem citās valstīs Eiropas Savienības dalībvalstu resursi ir ierobežoti. Tāpēc nākamajā dienā tika lūgta palīdzība Baltkrievijai, no kurienes helikopters uz Talsu novadu izlidoja 26. jūlijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!