Aizritējis mēnesis, kopš balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji devās pie vēlēšanu urnām, lai izraudzītos nākamos tautas priekšstāvjus. Vakar jaunā Saeima sanāca uz savu pirmo sēdi, kurā tika apstiprinātas pilnvaras 100 parlamenta deputātiem, kā arī izraudzīta jaunā Saeimas priekšsēdētāja un prezidijs. Varas sadale turpinās, joprojām nav zināms, kurš vadīs valdību. Jaunā Saeima un valdība — ko gribam un ko vajag? Atbildes pulksten 11 tiešraidē "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā meklē žurnālisti Māris Zanders un Eduards Liniņš, portāla "Manabalss.lv" vadītājs Imants Breidaks un "Jauniešu Saeimas" prezidija locekle Patrīcija Anna Vavilova. Pēc tam raidījums būs skatāms ierakstā.

"Divas trešdaļas no 13. Saeimas deputātiem svinīgo solījumu dod pirmo reizi. Tā ir iespēja jau no šodienas veidot jaunu politisko diskusiju un likumdošanas darba kultūru," pirmajā sēdē, uzrunājot 13. Saeimas deputātus, vakar uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus," teikts Saeimas deputātu zvērestā, kuru vakar deva jaunie tautas priekšstāvji.

Kādas cerības uz jauno Saeimu un valdību liek tauta? Ko gribam un ko vajag? Atbildes uz jautājumiem meklē kopā ar Jāni Domburu un raidījuma viesiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!