Foto: Reuters/Scanpix

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Šodien "Delfi TV" studijā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Latvijas Bankas prezidenta aizturēšana, aizdomās turēšana par kukuļņemšanu, notikumi ap "ABLV" banku, Latvijas finanšu sektora stabilitāte, valsts reputācija – četras pamattēmas šai ierobežota laika sarunai. Labdien!

Labdien!

Sāksim ar Rimšēviča kunga aizturēšanu un kriminālprocesu. Tas, kas, savelkot kopā dažu dienu notikumus: KNAB pasaka, ka lieta ir ierosināta 15. februārī, KNAB pasaka, ka nav saistīs ar esošām bankām, starp pusvārdiem visi sāk virpināt versiju par darbību pārtraukušām bankām, tai skaitā par "Trasta komercbanku". Advokāts Saulvedis Vārpiņš pasaka, ka saistīts ar vairākus gadus seniem notikumiem, atsevišķi politiķi pasaka, ka pierādījumu pietiek.

Vai jūs kā finanšu ministre, ministrs numur viens, ja mēs tā skatāmies valdībā, vai jūs zināt līdz galam, par ko ir lieta, par ko tiek turēts aizdomās Latvijas Bankas prezidents?

Mēs no KNAB puses esam informēti principā par lietas būtību, bet, protams, nekādas nianses mums nav tiesības zināt, un jāuzticas šajā gadījumā ir mūsu tiesībsargājošām iestādēm. Un to valdība arī dara. Mēs uzticamies KNAB, ka process tiks virzīts arī profesionāli un arī salīdzinoši īsā laikā, lai varētu nonākt līdz rezultātam.

Vai jūs arī sakāt, ka pierādījumu pietiek?

Nu, to es nevaru apgalvot, bet tas ir tas, ko apliecina mums tiesībsargājošās iestādes, un mēs uz tām arī paļaujamies, bet šobrīd tiešām arī publiskajā telpā ir ārkārtīgi svarīgi ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskajā vidē skaidrot, ka šis gadījums, un tas, kas notiek ar Rimšēviča kungu šobrīd, nav saistīts ne ar ABLV, ne ar ''Norvik'', ne arī ar kādu krievu propagandu potencioālo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!