Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV' skatītāji! Šodien "Delfi TV" studijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Man vispirms jāsāk ar atvainošanos skatītājiem, kuri ir diezgan daudz sasūtījuši jautājumus e-pastā šorīt. Bet, tā kā mēneša laikā ministram atradās laiks šai intervijai tikai ierobežota laika garumā, es šodienas tematiku būšu spiests ierobežot, galvenokārt fokusējoties uz diviem pēdējā laikā skaļākajiem tematiem. Epopeja ar tā saukto māju – kuģi Pāvilostas novadā, ko būvē miljonārs Argods Lūsiņš, un apsūdzību, nesen celto, Valsts vides dienesta ģenerāldirektorei Ingai Koļegovai par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā. Mēģināsim pagūt vēl kaut ko. Esiet sveicināts, ministra kungs!

Labdien!

Sāksim ar Koļegovas kundzi. Relatīvi svaigāks notikums, bet pagājusi ir vairāk nekā nedēļa brīdī, kad šobrīd mēs šeit runājam. Aizvien jautājums ir atvērts, vai viņai būt amatā situācijā, ka viņa ir apsūdzēta, vai nebūt. Jūs pats arī, atbildot aizvakar kolēģim, Latvijas Televīzijā sasaistījāt šo situāciju ar Ilmāra Rimšēviča situāciju un gaidāmo balsojumu par aicinājumu viņam atkāpties. Piesaucāt, ka Koļegovas kundzei nav drošības līdzekļu atšķirībā no Rimšēviča kunga. Bet atšķirībā no Rimšēviča kunga, Koļegovas kundze ir apsūdzēta, ne kā Latvijas Bankas prezidents. Kas ir ministra pozīcija? Vai valsts iestādes var vadīt apsūdzēti cilvēki bez drošības līdzekļiem un jāiet prom no amata ir neapsūdzētiem cilvēkiem, kuriem ir drošības līdzekļi?

Nu es domāju, ka šeit vislabāk varētu atbildēt tie speciālisti, kas nodarbojas ar izmeklēšanas jautājumiem, vai šīs apsūdzības tieši šie virzītāji.

Izmeklētāji atbildēs, kam jābūt ir amatos valsts iestādēs?

Vai viņiem ir kāds ierobežojums, vai viņi var nodarīt kādu ļaunumu, vai kaut ko jaukt izmeklēšanā.

Jums ir viedoklis par to?

Man ir viedoklis tāds, ka Latvijas likumdošana šobrīd skaidri un gaiši paredz, ka ir iespējas šo procesu virzītājiem pieņemt lēmumus par kaut kādiem procesuāliem ierobežojumiem...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!