Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāra Jāņa Iesalnieka (NA) tviterī veiktais ieraksts, kas bija veltīts protestam pret skolu latviskošanu, ir provocējošs, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) valdes loceklis Roberts Zīle.

1. maijā Rīgā notika protests pret Saeimā pieņemto regulējumu par pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā mazākumtautību vidusskolās. Tajā dienā TM parlamentārais sekretārs Iesalnieks sociālajā tīklā "Twitter" publicējis ierakstu, kas vēstīja: "Ja kādam šeit, Latvijā, nepatīk un visu gribas krieviski, tad droši var doties atpakaļ uz Tēvzemi! #1maijs #ŽdanokasGājiens."

Ierakstu papildina plakāts, kas krievu valodā vēsta: "Tēvzeme sauc! Čemodāns, vilciena stacija, Krievija!"

Zīle atklāja, ka šādu tvītu nekad neretvītotu un šāds plakāts viņam nav pieņemams. "Tas ir provocējošs, izmantojot to plakātu, kas ir bijis lietots, ja nemaldos Otrā pasaules kara laikā, un tamlīdzīgā situācijā tas, protams, uzjunda papildu enerģiju."

Vēlāk sarunā EP deputāts gan skaidroja: "Tas bija Ždanokas provocēts aicinājums tiem cilvēkiem, kas nevēlas nekad mācīties latviešu valodu."

Ziņots, ka pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās partijas NA valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars, kultūras ministre Dace Melbārde un Zīle. Saruna ir daļa no diskusiju sērijas "Par ko balsot?".

Kā vestīts, "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirms šoruden gaidāmajām vēlēšanām īsteno diskusiju sēriju "Par ko balsot?". Pirmā šīs sērijas daļa tiešraidē skatāma divu nedēļu garumā, sākot ar 14. maiju. Šajās diskusijās katru darba dienu notiks sarunas ar partiju līderiem par Latvijas politiskajiem spēkiem, to līdzšinējo darbību, konkurenci un potenciāliem piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!