Nevajag Krieviju traktēt kā ienaidnieku, bet vajag mācēt pastāvēt par sevi, ceturtdien raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda partijas "No sirds Latvijai" (NSL) valdes priekšsēdētāja, pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāte Inguna Sudraba.

Vaicāta, vai Krievija ir drauds Latvijai, Sudraba konkrēti neatbildēja, taču aicināja nebūt bailīgiem un pastāvēt par sevi. "Cik tālu mēs paši spējam pastāvēt par sevi, nevis būt bailīgi. Tieši tāpēc mēs esam par šo ekonomisko un nacionālo pašnoteikšanos, ja tu esi stiprs kaimiņš – kaut vājš skaitliski, iedzīvotāju skaita ziņā vai teritorijas ziņā neesi liels, bet tu māki par sevi pastāvēt, tu arī neuzskatīsi citu, pirmkārt, par ienaidnieku," uzsver parlamentāriete.

"Nevajag savus kaimiņus traktēt kā ienaidniekus, bet vajag mācēt par sevi pastāvēt," aicina politiķe. "Tā ir tā domāšana, kā tu skaties uz saviem kaimiņiem, vai tu spēj būt pietiekami pašpietiekams."

NSL valdes loceklis un boksa treneris Gints Gābers norāda, ka nav dzirdējis draudus no Krievijas. "Es redzu naida kurināšanu," situāciju iezīmē Gābers.

Savukārt NSL biedre un Tukuma novada domes deputāte Daiga Reča saredz Latvijas un Krievijas komunikācijas problēmas "daudzās lietās", "visos jautājumos". Viņa uzsver, ka gan Krievijai, gan Latvijai "pie kāda kopsaucēja būtu jānonāk", tostarp jautājumā par ekonomisko sadarbību.

Ziņots, ka ceturtdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās Sudraba, Gābers un Reča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!