Jaunā Konservatīvā partija (JKP) lēmusi 13. Saeimas vēlēšanās par tieslietu un iekšlietu ministra amata kandidātu virzīt Rīgas domes (RD) deputāti Jutu Strīķi, piektdien raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

JKP jau marta sākumā par savu Ministru prezidenta amata kandidātu 13. Saeimas vēlēšanās izvirzīja partijas valdes priekšsēdētāju Bordānu. Viņš partijas biedrus iepazīstināja ar valsts pārvaldes sistēmas maiņas virzieniem un prioritātēm.

Kā liecina paziņojums partijas mājaslapā, JKP rīcības plāns paredz "nekavējošu ministriju skaitu samazināšanu no 13 uz 8 ministrijām". "Konservatīvie" paredz izveidot apvienotu Tieslietu un iekšlietu ministriju, un tai tiks veltīta vislielākā uzmanība, "jo tieslietu un iekšlietu ministrs būs vicepremjera statusā".

Kā intervijā piektdien atzina Bordāns, jau tuvākajā laikā plānots sabiedrību iepazīstināt tuvāk ar tieslietu un iekšlietu ministra kandidāti Strīķi, kā arī ar programmas piedāvājumu konkrētajās nozarēs.

"Kā mēs minējām, mēs vairākas ministrijas apvienosim, lai tās darbotos efektīvi, nerautu viena otrai naudu nost," uzsvēra JKP līderis.

Sarunā Bordāns norādīja, ka partija savus plānus vēlētājiem atklāj pakāpeniski. Iepriekš "konservatīvie" paziņoja gan ar premjera amata kandidātu – pašu Bordānu, gan ekonomikas ministra kandidātu – ekonomistu Gati Eglīti.

Ziņots, ka piektdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās Rīgas domes (RD) deputāti – JKP valdes priekšsēdētājs Bordāns, valdes locekle Strīķe un valdes loceklis Krišjānis Feldmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!