Savulaik izcilais basketbolists Valdis Valters ceturtdien, 19. oktobrī, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" apgalvoja, ka šovasar apvērsumu Latvijas basketbolā gatavojis "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs un Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Edgars Jaunups. Tikmēr LBS šos Valtera apgalvojumus noraida, bet Jaunups bijušo basketbolistu salīdzina ar pusaudzi, kurš cieš no uzmanības trūkuma.

Pēc 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra, kurā Latvijas izlase izcīnīja rekordaugsto piekto vietu, Jaunups tviterī pauda sajūsmu par panākumu un valstsvienības sniegtajām emocijām. Sociālajos tīklos aktīvais Valters nepalika malā un veltīja Jaunupam skarbu repliku: "Kamēr tāds pidars kā Tu būsi pie basketbola, veiksmes nekad nebūs!". Šis ieraksts sacēla īstu vētru sociālajos tīklos un ieraksts kļuva par Latvijā pēdējā laikā vienu no apspriestākajiem.

"Izvēlējos neitrālāku vārdu, varēja kaut ko stiprāku. Tas bija stingrs vārds, lai šis cilvēks... Tur ir zemteksts apakšā, nav tikai emocijas. Viņš pirms čempionāta pats Basketbola savienībā rīkoja apvērsumu, lai noņemtu (Latvijas izlases galveno treneri Ainaru) Bagatski, lai ieliktu savus cilvēkus, lai nomainītu (LBS prezidentu Valdi) Voinu, lai nomainītu ģenerālsekretāru (Edgaru Šnepu). Tad, kad viņš uzrakstīja šito... Viņam ir divas sejas – ar vienu viņš grib visus noņemt no amatiem un ielikt savus cilvēkus, bet otra priecājas. Tad paklusē. Tas bija sitiens viņam. Tas bija nopietns tvīts. Nedomāju, ka rezonanse būs tik liela," sacīja Valters, kurš nav varējis nostāvēt malā pēc Jaunupa ieraksta.

Valters sarunā apgalvoja, ka Jaunups "maisot gaisu" un ir "nevajadzīgs elements". "Viņam ir "VEF Rīga", bet viņš grib iet tālāk. Viņam ir viens pirksts, bet viņš grib visu roku."

"Viņš pārkāpis daudzas robežas. Sapratu, ka (LBS un basketbola sabiedrība) paši netiek galā, tāpēc devu signālu. Redzēsim, kas būs nākotnē un cik aktīvs viņš būs," mīklaini izsakās Valters, apgalvojot, ka šī situācija izrunāta ar LBS prezidentu Voinu un LBS ģenerālsekretāru Šnepu. "Gribēju, lai ir stingrāka pozīcija nākotnē. Ir labas lietas, bet dažas lietas tiek bloķētas. Varbūt mans tvīts būs viņus mobilizējis."

LBS ģenerālsekretārs Šneps portālam "Delfi" kategoriski noliedza iespējamā apvērsuma faktus. "Mēs esam biedrība. Biedrības darba kārtību nosaka biedri. Nevienā biedru sapulcē, padomes sēdē vai valdes sēdē tāds jautājums nav bijis. Neviens biedrs tādu jautājumu nav pacēlis. Tāda vai līdzīga rakstura iesniegumus ne no viena biedra arī neesam saņēmuši," sacīja Šneps.

Savukārt Jaunupa atbilde portālam "Delfi" bija kodolīga: "Man nav pat ko komentēt. Tie ir murgi. Tur nav pat grama patiesības."

"VEF Rīga" vadītājs norādīja, ka LBS prezidents viņu aicināja darbam valdē un to akceptēja LBS padome. Jaunups neplāno vērsties pret Valteru par šiem izteicieniem un apgalvojumiem, jo negrib pievērst bijušajam basketbolistam uzmanību.

"Skandālistam un publikas uzjautrinātājam tikai tas ir vajadzīgs, lai par viņu runātu. Es to negrasos darīt un nedomāju (iesūdzēt Valteru par goda un cieņas aizskaršanu)."

"Es uz viņu raugos kā uz slikti audzinātu pusaudzi. Pusaudzi, kurš cieš no uzmanības trūkuma. Viņš visos veidos cenšas sev pievērst uzmanību. Bet šobrīd no viņa nekas nav atkarīgs – ne sporta vidē, ne kur citur. Protams, ka cilvēkam, kurš ilgu laiku savas dzīves ir bijis uzmanības centrā, ir nepieciešamība sev pievērst uzmanību. Tagad viņš lamā mani, pirms pusgada viņš lamāja Bagatski, vēl pirms tam viņš lamāja citus. Tas tikai parāda, cik šī personība ir nekompetenta, nekonsekventa," sacīja Jaunups.

"Galvenās šīs nenopietnības sekas ir tajā, ka viņš ir palicis viens. Reāli fiziski viens. Visi projekti sabrukuši un ar viņu vairs nav neviens," piebilda Jaunups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!