Latvijas politikā "oligarhu līķus" mēs joprojām neesam redzējuši, tā piektdien, 19. oktobrī, "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījuma intervijā sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers sacīja, ka aizvien pieturas pie tā, ko intervijā Domburam teicis jau 2014. gadā. Viņš tolaik sacīja: "Parādiet man komunisma līķi, tad noticēšu, ka komunisms ir miris. Līdzībās runājot – parādiet man oligarha līķi, un tad es noticēšu, ka oligarhs ir miris. Bet uzskatu, ka Lemberga ietekme ir mazinājusies."

Savukārt piektdienas intervijā viņš uzsvēra, ka gribētu runāt par ekonomiski un politiski ietekmīgiem cilvēkiem, jo, "izņemot Lembergu, kas ir no pienākumiem atstādināts Ventspils pilsētas mērs, vairāk mums tādas figūras nav. Bet tas nenozīmē, ka tāpēc viņu (oligarhu – aut.piez.) ietekme aizkulisēs būtu pazudusi. Un te tik tiešām tas citāts ir vietā, mēs to līķi vēl neesam redzējuši".

"Tas, kas iznāca ārā pēc Zaļo un zemnieku neveiksmes, ir tas, ka Lembergs viņus ļoti nokritizēja, tātad viņš bija viņos vīlies," turpināja Zatlers. Viņaprāt, Lembergs tagad centīsies atrast kādu citu partiju, uz "kuru likt savu kārti".

"Process gan ir tāds, ka oligarhija lēnā garā tiek aizslaucīta, bet nevar prasīt, lai tas notiek vienā dienā," minēja eksprezidents.

Intervijas pilns ieraksts redzams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!